Politică

Elasticitatea minciunilor debitate de Gabriela Firea

Gabriela Firea o provincială din Bacău s-a „impus” pe scena politică românească datorită tupeului obraznic, aroganței și modului grosolan de a manipula adevărul. Toate aceste ingrediente specifice unui jurnalist din perioada stalinistă nu prea mai au aderență la actualele cerințe de civism. Deși, Nicușor Dan oficial încă nu și-a preluat mandatul, Gabriela Firea are pretenția să rezolve problema apei reci, a apei calde și a conductelor de termoficare. Gabriela Firea ne spune că, în perioada stalinistă, (de acum 50 de ani) nu se puteau realiza mai mult de 50 km anual de conductă. Poate că are dreptate, dar îi facem o întrebare Doamnei Firea: Dacă pe acel tronson de 50 de km, în loc de o echipă ar lucra 30? Referitor la conductele elastice, îi comunicăm Doamnei Firea că, Nicușor Dan s-a referit la conductele de apă rece, care sunt mai vechi de 50 de ani și care DA, sunt elastice. Conductele trebuiesc înlocuite și multe alte proiecte de infrastructură au nevoie urgentă să fie implementate. Pentru cei care doresc să vadă toate proiectele  care trebuiesc implementate în România, îi invităm să acceseze rubrica „DESPRE NOI” a Cotidianului Online Gazeta Civica și după ce vor fi citit să distribuie atât articolul de la rubrica „DESPRE NOI cât și acest articol. Mulțumim anticipat!  În continuare vă redăm integral postarea Doamnei Firea de pe pagina sa de facebook:

 

 

 

„Ați mai auzit o așa mare gogomanie? Să se monteze in subteran “țevi elastice” de termoficare!! Doamne, incerc să fiu calmă și înțelegătoare! Dar, incompetența primarului ales al Dreptei unite depășește orice imaginatie! A spus azi intr-un interviu că în 3 ani (da, în 3 ani, nu în 3 săptămâni, cum a tot promis), va reabilita 300 km de conductă învechită, cu “țeavă elastică”

Două erori grave, in 2 minute :

  1. În termoficare se folosesc doar două tipuri de țeavă : țeava clasică de fier și țeava preizolată, care este tot o țeavă de fier, cu un înveliș izolator, care împiedică pierderea de temperatura! Atât! Țeava “elastica” nu există decât în imaginația lui de persoană incompetentă și arogantă!

Dacă nu ar fi arogant, ar întreba un specialist care este situația reală și ce materiale sunt folosite!

Dar, el consideră că le știe pe toate și îi ignoră pe experți!

  1. Este o mare, mare minciună că va reabilita 300 km de conductă de termoficare în 3 ani! Adică 100 km anual! Acum 50 de ani, când s-a construit rețeaua de termoficare, cu tot orașul blocat și cu forțe de muncă aduse și din armată, și din alte județe, se construiau 50 km de conductă de termoficare într-un an!

Mai mult nu era nici atunci tehnic posibil! Și nici acum!

Oricum, și cifra umflată de 300 km este mică, raportat la 1000 de km de rețea magistrală de termoficare existentă, și comparativ cu promisiunea fermă din campanie că va rezolva imediat problema apei calde și a căldurii, pentru că deține o soluție magică și că va fi ajutat de guvern!

Cât de repede ies la iveală minciunile din campanie! Mult mai rapid decât îmi imaginam! Auziți, țeavă “elastică”! Ce o mai vrea să facă în București tot din “elastic”?”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close