Politică

Drumul drumului expres Arad-Oradea intră în linie dreaptă

A fost desemnată firma care va realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al drumului expres Arad-Oradea. Firma selectată va avea la dispoziție un termen de 20 de luni pentru finalizarea serviciilor de proiectare.

Proiectul a fost demarat de două administrații liberale din vestul țării. Consiliul Județean Arad este condus de Iustin Cionca iar Consiliul Județean Bihor este condus de Ilie Bolojan.

Anul trecut, Guvernul #PNL a dat oportunitatea autorităților locale să preia de la CNAIR proiecte de infrastructură rutieră. Liberalii au fost primii care au trecut la fapte și acesta este primul proiect de amploare cu finanțare europeană derulat de autoritățile locale, nu de compania națională de autostrăzi.

Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de aproximativ un miliard de euro, iar investiția va fi realizată în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin accesarea fondurilor europene nerambursabile din cadrul programului operațional specific de transport.

Conform proiectului, drumul expres care va străbate județele Bihor și Arad, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close