Politică

Dominația lui Ion Rădoi asupra metroului bucureștean începe să apună

Administrația metroului bucureștean a fost încorsetată de sindicatul metroului bucureștean, care practic a avut până ieri conducerea administrativă a metroului „în buzunar”. În conformitate cu legislația în vigoare, ministrul transportului Cătălin Drulă își propune să facă ordine în ministerul transportului, inclusiv la metrou, unde un reprezentant de vază al ciumei roșii (liderul de sindicat Ion Rădoi), a făcut până acum ce a vrut. Metroul aparține ministerului transporturilor, deci este o proprietate publică ce aparține poporului român și nicidecum sindicaliștilor de la metrou și chiar dacă metroul va fi transferat la primăria capitalei, acesta ( Metroul) tot o proprietate publică va rămâne, adică a bucureștenilor. În legătură cu acest aspect, vă expunem ultima postare a ministrului transporturilor Cătălin Drulă:

„Prima măsură recomandată de Corpul de Control în dosarul Metrorex a fost îndeplinită.

Am anulat ordinul din 2014, care făcea obligatorie invitarea sindicatului la ședințele consiliului de administrație.

După numirea unui consiliu de administrație profesionist, ieri, astăzi facem încă un pas pentru a scoate managementul companiei din buzunarul sindicatului.

Ca să nu existe loc de interpretare: avem două legi – 62/2011 și 467/2006 – care obligă managementul să consulte și să informeze sindicatele în situații bine definite.

Companiile vor proceda întocmai și vor avea un dialog social constructiv cu sindicatele.

Dar situația în care a fost managementul de a lua decizii sub supraveghere nu se va mai întâmpla.

Sper ca acest moment să reprezinte începutul unei relații normale: sindicatele și managementul nu trebuie să fie adversari, ci parteneri onești care să lucreze pentru binele companiei pe termen lung.

Binele companiei asigură binele angajaților și invers, la fel.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close