Politică

Deși PSD-ul nu a făcut nimic pentru fermieri, Marcel Ciolacu îi acuză pe actualii guvernanți că ar vrea să facă…. Ceva rău

Timp de 23 de ani cât a fost la guvernare, din cei 31 scurși de la revoluție, PSD-ul i-a adus pe fermieri la sapă de lemn, obligându-i pe mulți să-și vândă pământurile și să plece în pribegie peste graniță. mulți din cei care au plecat au încercat să-și facă un rost departe de casă pentru că, „acasă în România, pentru mulți nu mai există”. Tot în timpul guvernărilor PSD-iste, sistemul de irigații a fost distrus și deținători de pământ nu au fost ajutați să-și cumpere utilaje cu care să lucreze pământul. Ținând cont de aceste aspecte și de multe altele pe care nu le-am mai înserat în acest articol, vă expunem ultima postare a lui Marcel Ciolacu, care are tupeul obraznic să le plângă de milă deținătorilor de pământ:

 „Un nou jaf național al coaliției de dreapta : vânzarea pământului agricol românesc!

100 de miliarde de euro – atât este valoarea terenului agricol al României.

Prin legislația adoptată anul trecut, în acord cu legislația europeană, i-am împiedicat să mai vândă aceste terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât și statul român în condițiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor!

Ce fac ei acum ?! 61 de deputați și senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii #AdrianOros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condițiile privind domiciliul și rezidența, dar – mai ales – dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor .

Asta e reforma lor! În loc să sprijine fermierii români, ei dau liber samsarilor de terenuri.

Cum își va putea asigura România consumul intern dacă pământul nu îi mai aparține ?!

Cum vom putea spera să nu mai fim o mare piață de desfacere pentru toate porcăriile pline de pesticide venite din afară ?!

Nicicum! Dacă ei distrug acum tot!

PS : Prin comparație, cele 10 miliarde de euro pe care vor să-i obțină din vânzarea companiilor românești vor părea un mizilic !”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close