Politică

Deși nu vrea să plece din politică, noi îi spunem lui Meleșcanu „du-te acasă”

 

Sursă Foto: Facebook

După ce în ultimii 3 ani de de zile a făcut parte din coaliția toxică pentru România PSD-ALDE, Meleșcanu are tupeul obraznic de a se irija în mare apărător al Românilor. Totuși îți aducem aminte domnule Meleșcanu că noi nu am uitat că în 2014 în încercarea de a îl propulsa pe Ponta în funcția de președinte al României ti-ai bătut joc de sute de mii de români din diaspora. Pentru aceste motive deși ne crezi fraieri și uituci noi care ne-am propus să luptăm pentru cetățeni acestei țări îti spunem cu blândețe dar răspicat „moșule du-te acasă”. În spațiul virtual Meleșcanu este activ. În ultima postare de pe facebook, Meleșcanu lansează un șuvoi de critici asupra guvernului Orban, noi redăm integral aceasă postare deși avem certitudinea că Meleșcanu nu crede o iotă din ce a postat de contul său de facebook.

 

„PREMIERUL CERE ROMÂNILOR SĂ RESPECTE MĂSURILE GUVERNULUI, DAR NU ȘI DECIZIILE JUDECĂTORILOR

România, ca toate țările lumii se luptă cu Covid. Însă România se mai luptă cu ceva: cu incompetența și reaua credință a guvernanților.

Referitor la incompetență relevantă este următoarea situație: România avea nevoie de o lege a carantinei și izolării clară, coerentă, care să protejeze nu numai sănătatea românilor ci și drepturile și libertățile fundamentale. Guvernul a trimis Parlamentului un proiect de lege dezastruos, care a fost modificat în comisiile parlamentare, fiind votat ieri de Camera Deputaților. Proiectul de lege va ajunge la Senat pentru adoptare, în calitate de cameră decizională.

Referitor la reaua credință a guvernanților, trebuie să pun în discuție jocul guvernanților căruia i-a căzut victimă chiar Curtea Constituțională a României. Premierul în funcție a arătat acuzator spre judecătorii CCR ca fiind principalii responsabili de creșterea numărului de infectări, deoarece au declarat neconstituțional actul normativ privind măsurile restrictive din pandemie.

O enormitate de la început până la sfârșit.

Trecând peste fractura logică conform căreia judecătorii CCR ar avea atribuții medicale, de legiferare sau de control a aplicării legilor, trebuie spus foarte clar că magistrații CCR hotărăsc DOAR dacă un act normativ este sau nu în contradicție cu Constituția.

Tot ce trebuia să facă Guvernul era să își pună cenușă în cap pentru că a greșit și să refacă actele fără a mai încălca drepturile și libertățile românilor.

În schimb, premierul a ieși public și a îndemnat populația să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale.

Legea fundamentală a statului precizează foarte clar la articolul 147 alin 4 că “Deciziile Curţii Constituţionale (….) sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. „

Gestul premierului Orban este realmente inadmisibil, grav, uluitor. Nici premierul României și nici alt român nu au voie să pună la îndoială decizile CCR! Acestea corectează derapajele de la Constituție, fiind un instrument esențial pentru respectarea democrației, a principiului separației puterilor în stat, a drepturilor și libertăților cetățenești.

Din atitudinea premierului derivă o întrebare logică:

Dacă prim-ministrul cere românilor să nu respecte deciziile judecătorilor de ce solicită românilor să respecte regulile stabilite de guvern?”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close