Politică

Deși CIUMA ROȘIE i-a ignorat pe românii din DISPORA, Guvernul Cîțu îi ajută în mod concret

Ministrul Muncii Raluca Turcan, este profund interesată de condițiile de muncă ale românilor de peste graniță. Elocventă în acest sens, este ultima postare a Ralucăi Turcan pe care o redăm în continuare:

„Am avut astăzi o primă discuție cu atașații pe probleme de muncă din țările europene, reprezentanții Ministerului în cadrul misiunilor diplomatice din străinătate, pentru a ne asigura că sezonierii din România care doresc să muncească în alte state o vor putea face în condiții de siguranță și vor avea toate informațiile de care au nevoie.

Tocmai pentru a evita disfuncționalitățile din anii trecuți, la reluarea activităților sezoniere în țările europene, am demarat deja împreună cu Inspecția Muncii o campanie de informare cu privire la modul de recrutare, la condițiile de lucru și la drepturile pe care le au românii care lucrează în străinătate.

Toate aceste informații pot fi consultate pe site-ul Ministerului Muncii: https://bit.ly/38CklWn

Vom încheia protocoale cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Ministerul Transporturilor pentru a asigura accesul la informații nu doar online, ci și în zonele de tranzit – gări, aeroporturi, puncte de trecere a frontierei.

I-am îndemnat pe atașații de muncă să transmită constant informări cu privire la modul în care sunt respectate drepturile lucrătorilor români din țările în care activează, dar și la eventualele schimbări de legislație a muncii, pentru a-i putea informa în timp util pe cei care lucrează în țările respective.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close