Politică

Deși a pierdut șefia PNL-ului, Ludovic Orban pregătește îngenuncherea lui Cîțu și Iohannis

Ludovic Orban a pierdut șefia PNL-ului, pentru că Florin Cîțu și-a cumpărat această funcție cu banii din PNDL3 pe care ia promis celor din teritoriu. Totuși un însemnat segment din membrii PNL și din filiale i-au rămas fideli lui Ludovic Orban. Acești membri sunt atașați puternic de Orban și acest lucru s-a văzut și atunci când, Klaus Iohannis a luat cuvântul la congres și nu a putut să-și continue discursul, întrucât gruparea Orban îi scanda numele favoritului lor. După înfrângerea suferită pe ne drept, Ludovic Orban și-a cristalizat un număr de 51 parlamentari cu care va face opoziție în interiorul PNL-ului. Acest lucru va deveni foarte vizibil când gruparea Orban va vota împotriva proiectelor pe care gruparea Cîțu va încerca să le voteze în parlament împreună cu cei de la UDMR, cu minorități și cu PSD.

La congres s-a văzut clar că, autorul crizei este Klaus Iohannis care a afirmat că, nu există motive pentru ca, Cîțu să demisioneze sau să fie demis. Acest aspect nu este de competența lui Iohannis, ci de competența parlamentului. Dar pentru faptul că, Iohannis are o ură nemărginită față de cei de la USRPLUS, s-a aliat cu PSD-ul.

Acest aspect a pecetluit soarta PNL-ului care probabil va avea soarta PNȚCD-ului. Există premise serioase și pentru ca, Iohannis să fie suspendat și demis, întrucât prin acțiunile pe care le întreprinde nu vrea binele poporului român, ci urmărește păstrarea privilegiilor pentru vechea clasă politică și pentru partidele care de la revoluție și până în prezent și-au bătut joc de români, au jefuit resursele țării și au îndatorat România cu peste 130 miliarde euro.

Aceste borfășii coordonate din umbră de Iohannis și vechile partide politice (PNL-PSD-UDMR-MINORITĂȚI), nu vor rămâne așa, pentru că românilor le-a ajuns cuțitul la os. Ca și concluzie finală putem spune că vremea celor care se cred de neatins a cam expirat. 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close