Politică

Depolitizare administrației publice se poate face doar in acest mod.

Audit general în sistemul bugetar

Sursă Foto: Facebook

Scrisaore deschisă către liderii Alianței USR-PLUS

 

Necesitatea de audit general în sistemul bugetar este una strigentă și de maximă urgență.

Pentru realizarea auditului în sistemul bugetar, guvernul care se va forma după primele alegeri parlamentare trebuie să organizeze o licitație publică internațională pentru validarea unei firme sau a unui consorțiu de firme care vor avea ca și atribut următoarele:

  1. Stabilirea necesarului de personal pentru toate sectoarele bugetare.
  2. Pentru posturile reeșite în urma auditului se va efectua o evaluare a volumului de muncă necesare pentru stabilirea grilei de salarizare pentru fiecare post.

 

La grila de salarizare vor fi luate în calcul și alte criterii și de asemenea se vor lua ca reper salariile pentru posturi similare plătite în țări cu democrație consacrată (vestul europei)

 

Salariile nou rezultate vor reprezenta un cumul de elemente și probabil cuantumul acestora este bine să reprezinte o medie a salariilor din vestul europei pentru posturi similare.

 

  1. Concomitent cu desfășurarea auditului spațiile de lucru în tot sistemul bugetar vor fi reamenajate, creându-se condiții de muncă specifice secolului 21.
  2. Auditul va viza și necesarul de echipamente și consumabile necesare. Acestea vor fi de ultimă generație și vor fi achiziționate prin licitație publică.
  3. Pentru ocuparea posturilor rezultate în urma auditului se va organiza concurs. Nici un post în sistemul bugetar nu va mai putea fi ocupat prin numiri politice sau prin transfer din mediul privat. Aceste practici vor fi interzise. Acest lucru va fi stipulat printr-o lege care va fi emisă în regim de urgență.

De ce este necesar acest lucru?

În prezent în sistemul bugetar nu putem vorbi despre necesarul de personal. Multe posturi au fost create artificial pentru clientela politică neavând o utilitate publică. Actualmente sistemul bugetar este „înpănat„ cu tot felul de numiri politice.

De fapt auditul își propune realizarea unui sistem bugetar performant care să servească intereasul cetățeanului.

 

P.S: Prezenta scrisoare deschisă rămâne de actualitate și se va regăsi în paginile ziarului nostru până când entitățile vizate vor intra in legalitate.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close