Politică

Declarație de ultimă oră a lui Dacian Cioloș, după ce clica Cîțu-Iohannis s-a aliat cu PSD

După ce cu nesimțire Iohannis a telefonat liderilor PNL (care au participat la biroul politic național), solicitându-le să voteze pentru alianța cu PSD, acest lucru s-a întâmplat. Telefoane au dat și Cîțu, și Rareș Bogdan. Hotărârea bandei organizate din jurul lui Cîțu, coordonată de Klaus Iohannis a stârnit reacția liderului USR, Dacian Cioloș, care a avut imediat o reacție și a cărei ultimă declarație publică o redăm în continuare: 

„Liderii PNL au ales, în seara asta, PSD pentru a negocia formarea unui nou guvern. Eu nu mai am de ceva vreme dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd ușurința cu care acești oameni au ales, astfel, să trădeze și speranța celor care și-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR. Au promis în campanie lucruri cu care e clar acum că nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca să câștige voturi, însă inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de care a aruncat țara în aer și căruia i se alătură acum cu atâta ușurință și naturalețe.

Am văzut în ultimele luni că vechile partide s-au simțit amenințate de suflul nou pe care USR l-a adus în politică. Am căutat să ne facem treaba cu cinste și corectitudine, să fim fermi atunci când a fost vorba de valori, chiar dacă, probabil, am mai avut și stângăcii.
Dar nu ne-am trădat promisiunile, chiar dacă unii ne-au considerat, câteodată, rigizi.
Flexibilitate la noi n-a însemnat contorsionarea coloanei vertebrale așa cum vedem că se practică cu nonșalanță la pe-ne-le (că liberali mi-e rușine să-i numesc).
USR a intrat acum 11 luni la guvernare în coaliție cu PNL sperând că ceea ce liderii peneliști au spus oamenilor în ultimele campanii electorale sunt și lucrurile în care ei cred. Din păcate, ne-am înșelat. Multe dintre acțiunile acestor lideri ne-au arătat că aproape tot ce conta erau accesul la resurse și puterea de dragul perpetuării unui stil de administrație clientelar și desprins de la nevoile reale ale oamenilor. USR s-a opus în toată această perioadă, în Guvern și în Parlament, la cultivarea vechilor metehne ale politicii românești: păstrarea privilegiilor, piedicile puse modernizării, banii distribuiți fără criterii din pixul unui singur om.

Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom sancționa cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Și vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă și pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă.”

Articole similare

2 comentarii

  1. Apocalipsa s-a abătut asupra României. Pandemia Covid-19 face ravagii cu câteva sute de morţi pe zi iar preşedintele României trădătorul KW Iohannis jubilează cu organizaţia infracţională pe care o conduce PeSeDe ionopot kivano-PNL-hAUR-UDMR venirea apocalipsei care să-i asigure liniştea de om penal. A reuşit prin această apocalipsă de care se face vinovat împreună cu organizaţia infracţională teroristă PeSeDe ionopot kivano-PNL-hAUR-UDMR să anestezieze un popor care să nu mai poată reacţiona la fărădelegile pe care le comite zilnic. Dezastrul socio- economic în care ne aflăm poate duce pur şi simplu la dezmembrarea României şi a dispariţiei ca stat. Culmea este că Biserica Ortodoxă Română a uitat de Dumnezeu şi s-a apucat să-i susţină pe groparii României organizaţia infracţională teroristă PeSeDe ionopot kivano-PNL-hAUR-UDMR şi a ei conducător trădătorul KW Iohannis. Cred totuşi în mitul păsării PHONIX aplicat şi poporului român care poate renaşte din propria cenuşă apocaliptică lăsată peste România de căte trădătorul KW Iohanis şi a lui organizaţie infracţională teroristă PeSeDe ionopot kivano-PNL-hAUR-UDMR .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close