Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD) Parlamentarii social-democraţi ieşeni vor vota moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Cîţu!

Guvernarea Cîţu – Barna bagă România în criză economică. Măsurile economice ineficiente se regăsesc în preţul alimentelor de pe rafturilor magazinelor.

 

Efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creşterea preturilor la alimente de bază, medicamente şi utilităţi este de peste 10%, în timp ce salariile şi pensiile au îngheţat. Aceasta înseamnă 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariaţi şi pensionari! În campania electorală au fluturat un program de finanţare al IMM-urilor care conţinea 57 de puncte. Și alocări de 1 miliard de euro. După alegeri, au anulat 55 din acele puncte, iar miliardul de euro s-a transformat într-o minciună sfruntată.Doar o treime din firme au primit banii pentru capital de lucru, iar măsura pentru capitalul de investiţii a fost anulată. S-au pierdut în acest mod mai bine de 10.000 locuri de muncă şi peste 300 milioane de euro, rezultaţi doar din taxele pe salarii în următorii 5 ani. Mai mult, acest Guvern s-a remarcat încă de la început prin împărţirea de sinecuri pentru apropiaţii de partid, fie primari din arcul puterii sau membri simpli. În posturi cheie din economie au fost numiţi “oamenii cu şcoala vieţii” – analfabeţi la Apele Române, cioclii la spitale, cosmeticiene la Romatsa, şomeri, a căror singură idee erau “afacerile” dubioase şi achiziţiile publice la suprapreţ. Cazul ”animalului politic” şi al chelneriţei de la Apele Române au ţinut Iaşul pe prima pagină a publicaţiilor naţionale. Aceste lucruri arată clar că Guvernul este total depăşit de situaţie. Este ca atunci când un boxer este în corzi şi arbitrul îl numără. El nu mai are decât o soluţie. Să recunoască înfrângerea. Lucrurile fanatastice promise de Cîţu se văd acum.Parlamentarii social-democraţi ieşeni vor vota moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Cîţu!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close