Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Valentin Făgărăşian (Grupul parlamentar al PNL) Întâlnirea deputatului PNL Valentin Făgărăşian cu membri ai Senatului Italiei

Am avut plăcerea de a participa la o întâlnire informală la Senatul Italiei cu senatorul UDC, Antonio Saccone şi Paola Binetti, Secretarul Senatului Republicii Italiene.

A fost un prilej minunat pentru a întări relaţiile cu România, pentru a identifica puncte comune şi pentru a le folosi în scopul dezvoltării ambelor state. Este esenţial să consolidăm aceste relaţii deoarece în Italia locuiesc peste 1,2 milioane de români. Aceştia trebuie reprezentaţi în mod corespunzător şi trebuie să li se ofere siguranţa că rămân o prioritate pentru România, indiferent de faptul că se află în afara graniţelor. Având în vedere faptul că aceştia se confruntă cu numeroase greutăţi, românii din Diaspora trebuie asiguraţi de faptul că sunt depuse eforturile necesare pentru a-i ajuta şi de asemenea, că noi, politicienii, luptăm pentru a le îmbunătăţi nivelul de trai.

Întrunirea a avut parte la Palazzo Madama, sediul Sentului. Am fost impresionat de această construcţie datorită frumuseţii sale inegalabile. Acest palat a fost primul Senat al Regatului Italiei şi reprezintă un simbol naţional italian. Am fost uimit de arhitectura acestuia şi de piesele de artă care îţi taie răsuflarea.De adăugat este faptul că în această perioadă Italia se pregăteşte pentru un moment politic important, respectiv de alegerile administrative locale. Acestea vor avea loc în zilele de 3 şi 4 octombrie şi vor reprezenta un eveniment însemnat pentru românii stabiliţi în Italia. M-am bucurat foarte mult că UDC a propus-o drept candidat pe Andreea Arnăutu. Acesta candidează pentru un loc de consilier local la primăria Romei, iar pe această cale, doresc să o felicit pentru frumoasa realizare. Din experienţa personală, vă pot împărtăşi faptul că este o persoană remarcabilă. Dedicarea ei este una nemărginită având în vedere faptul că implicarea politică într-o altă ţară necesită eforturi extraordinare. Mă bucur că România are reprezentaţi de seamă în Italia care depun eforturi constante pentru binele comun, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai (în acest caz, a locuitorilor din Roma). Astfel, pot spune cu încredere că avem o comunitate cu oameni de valoare, care se implică în viaţa politică a ţării gazde şi produc schimbări reale.Votul este cea mai importantă formă de participare politică a cetăţenilor şi un instrument fundamental în procesul de integrare. De aceea, invit toţi românii care sunt posesori de tessera elletorale să participe într-un număr cât mai mare la aceste alegeri!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close