Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Marius-Eugen Ostafciuc (Grupul parlamentar al PSD) Comisia Europeană bate obrazul Guvernului cu lista PNRR!

Că lista privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost făcută pe genunchi, nu mai este o noutate. Că proiectele au fost selectate pe criterii politice, nici asta nu este ceva nou. Că Guvernul condus de Florin Cîţu este incapabil, este o altă chestiune ştiută.

 

Le ştim şi, spre nenorocul nostru, am început să ne obişnuim cu ele aici, pe meleagurile în care modelul ciobănaşului mioritic gata să accepte fatalitatea încă funcţionează.Problema este alta, doamnelor şi domnilor! Toate aceste “că”-uri cumulate au făcut ca România să aibă o “faimă” nedorită tocmai acolo unde ne doare cel mai tare, în chiar inima Europei.Și mai grav este că o recunosc până şi colegii de partid ai premierului.Criticile formulate de Comisarul european al PNL, Adina Vălean, la adresa PNRR propus de România, arată clar incapacitatea guvernului actual de a atrage acei bani europeni pe care ni-i prezintă ca pe Sfântul Graal.Să fim bine înţeleşi, toate investiţiile pe care le-au anunţat demagogic, toate promisiunile visate cu ochii deschişi de Cîţu şi ai lui se bazează exact pe aceste fonduri despre care chiar colegii lor de partid din Parlamentul European spun că nu-s în stare să-i atragă. Cu alte cuvinte, vânzarea pielii ursului din pădure redevine logica oficială de acţiune a unui guvern care vorbeşte, vorbeşte, vorbeşte… Și cam atât…Ieşirile la televizor ale lui Iohannis şi Cîţu au avut darul de a amăgi românii cu promisiuni deşarte. Ni s-a vorbit despre o Fată Morgana cu cosiţe aurii fără de care nu ne mai putem dezvolta şi fără de care nici nu mai ştim cum ne cheamă. Nu a fost decât apă de ploaie, vorbe-n vânt!Evenimentele din ultima perioadă demonstrează că întregul castel de nisip cu care se laudă Iohannis & Co este pe punctul de a se prăbuşi. Puterea negociază proiectele şi destinaţia acestor bani doar în funcţie de interesele politice şi financiare ale PNL, USR şi UDMR.De ce s-a ajuns la acest lucru? Actuala coaliţie de guvernare refuză să supună dezbaterii Parlamentului planul PNRR. Se tem, bineînţeles, că această himeră se va prăbuşi, iar promisiunile populiste îi vor lovi ca un bumerang.Aceasta este realitatea, aceasta este “buna guvernare” a lui Iohannis, a lui Barna, a lui Cioloş… O păcăleală în masă, o cacialma jenantă cu proiecte fanteziste pe care europenii nu le mai văd cu ochi buni.Ulciorul nu merge de multe ori la apă, spune o veche şi înţeleaptă vorbă românească. Mai repede sau mai târziu, Europa va sancţiona lipsa de seriozitate, neprofesionalismul şi joaca de-a dezvoltarea. Vă cer, în numele românilor, să încetaţi a ne mai face de ruşine!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close