Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Marilen-Gabriel Pirtea (Grupul parlamentar al PNL) Minimul istoric la care au ajuns întârzierile ANAF în rambursarea de TVA contribuie la creşterea stabilităţii operatorilor economici

„Anunţul public transmis de ANAF la acest început de săptămână, referitor la un atingerea unui minim istoric la care se află întârzierile în rambursarea TVA către operatorii economici, echivalează cu un semnal pozitiv remarcabil pentru creşterea stabilităţii operatorilor economici. Iată că se văd rezultate concrete ale aplicării unei politici guvernamentale sănătoase, orientată către despovărarea companiilor şi susţinerea dinamicii lor fiscale, prin scurtarea duratei de timp necesară pentru la rambursările de TVA”, remarcă deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

 

„Se confirmă că politica publică concepută ca răspuns al Guvernului condus de Florin Cîţu la urgenţele economice ale perioadei de pandemie, implementată în ultimele luni, adresează corect unele dintre cele mai importante realităţi obiective ale economiei reale. Îmbunătăţirea situaţiei întârzierilor la decontarea TVA a fost determinată prin extinderea mecanismului de rambursare de TVA cu control ulterior la cât mai multe firme, cu excepţia cazurilor semnalate de analiza de risc derulată de ANAF. Această noua procedură, introdusă în criză, a redus presiunea pe angajaţii ANAF şi a grăbit rambursările”, adaugă deputatul PNL Timiş.„Este evident că, în pandemie, Guvernul condus de Florin Cîţu şi-a asumat obiectivul de a asigura cât mai multă lichiditate sectorului privat, o măsură utilă pentru depăşirea şocului economic generat de restricţiile impuse pentru limitarea efectelor răspândirii coronavirusului. Acest mecanism a fost implementat prin mai multe decizii şi a fost permanentizat. Înainte de starea de urgenţă, Ministerul Finanţelor anunţa că noua procedură avea un potenţial de creştere a procentajului rambursărilor fără control anticipat de la 78-79%, totalul acelui moment, la 90% sau chiar peste, în noile condiţii procedurale. Mecanismul grăbirii rambursărilor de TVA reprezintă un suport concret, o formulă prin care guvernul liberal susţine practic economia reală, aşa cum s-a angajat public”, conchide deputatul PNL, Marilen Gabriel Pirtea.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close