Politică

DECLARAŢIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Marian Mina (Grupul parlamentar al PSD) Ministrul Drulă, maestrul promisiunilor deşarte. Joc odios de “şeptică” în privinţa proiectelor mari de infrastructură

Promisiunea Olteniei şi Banatului.

 

După ce au angajat toate fondurile europene nerambursabile aferente exerciţiului financiar 2021-2027, în proiecte cu finanţare sigură, în Transilvania, după ce au făcut „scârţu” cu PNRR –ul care nu finanţează autostrăzi, domnul ministru Vrulă (şi nu Drulă, pentru că se pare că vrea multe, dar nu face nimic în realitate) găseşte că poate realiza mai mult decât nişte hârtii inutile.

 

Pentru Autostrada Craiova- Lugoj… De unde bani, de unde finanţare, stimabile, că fondurile CNAIR sunt risipite la Consiliile Judeţene Cluj, Bihor, Sibiu şi Timiş pe proiecte – unele inutile şi altele care nu sunt o prioritate naţională. În afara unui joc infantil, politic şi de uzură, domnul ministru Vrulă aplică strategia ,,complexă” a jocului de şeptică. Na, că v-am mai dat cu şapte, na, că v-am mai dat o autostradă, săracilor… Na, că mai mult decât cartoforul autostrăzilor Vrulă nu poate fi.Strategia este simplă: se vine cu visuri şi promisiuni deşarte şi nu printr-un act de bună voinţă, ci dintr-un angajament asumat în faţa Uniunii Europene, de pe vremea când domnul Vrulă ,,constipa” minţile celor din Canada. Astfel: ei promit o autostradă, dar o promit în Banat şi Oltenia… E suficient. Dar, atenţie, doar promit! La cei din Moldova, Muntenia şi Dobrogea nu mai ţine minciuna, s-au cam săturat de ei! Plus că cei din Galaţi şi Brăila sunt nemultumiţi cu ditamai nimicul dat prin PNNR. Aşadar, nemulţumitului i se ia chiar şi nimicul. Nu întelegeţi prin nimic o metaforă complexă, este vorba de visuri, de speranţa pentru mai bine la nivelul zilei de mâine.Da, suntem în stadiul în care ministrul Vrulă confiscă până şi visurile şi promisiunile unei mari părţi din ţară, chiar dacă şi visurile şi promisiunile sunt deşarte. Oferă, însă, visuri şi promisiuni doar celor care merită, respectiv celor care au votat PNL-USR, restul nu! Restul trebuie să se schimbe şi să vadă zei pogorâţi printre ei şi să îi voteze doar pe ei.Stimate domn ministru, nu sunteţi un specialist şi nici înconjurat de specialişti nu sunteţi. De ce nu spuneţi adevărul?1. De ce nu pomeniţi de întreaga Autostradă a Sudului?2. De ce nu spuneţi că Autostrada Lugoj-Craiova face parte din reţeaua TEN-T Core, reţea pe care ne-am angajat să o finalizăm până în anul 2030? De ce transformaţi acest angajament european într-o şeptică politică ieftină?Suntem obligaţi, domnule Vrulă, să facem întreaga reţea TEN-T Core până în anul 2030. Suntem obligaţi, domnule Vrulă, să mergem cu această autostradă până la Calafat şi nu doar până la Craiova! Nu vă place Calafatul? Sau doar între Lugoj şi Craiova a primit voturi USR-ul?Vă amintim că există un pod acolo care trebuie scos în evidenţă!Domnule ministru Vrulă, vă atragem atenţia că din aceeaşi reţea TEN-T Core, obligaţi să o implementăm până în 2030, mai fac parte şi Autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni. Ce se întâmplă, în Moldova nu sunt români? Sau nu au votat cum trebuie? Ce vor spune partenerii europeni când văd cum transformaţi un angajament naţional ferm în propriul dumneavoastră joc odios de şeptică?!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close