Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Ivan Bogdan Gruia (Grupul parlamentar al PSD) ZERO euro pentru tineri în PNRR!

ZERO euro pentru tineri în PNRR! Acest PNRR al guvernării Cîţu parcă e planul Guvernului Boc, alături de Băsescu, tras la indigo. La acea vreme, guvernanţii au găsit de cuviinţă să taie de-a valma salarii, pensii şi alocaţii pentru a trece peste criza economică.

Acum, prin PNRR-ul lui Cîţu cocoţat în vârful ţării, timp de 5 ani românii vor fi lipsiţi din nou de creştere economică, pensii, salarii şi alocaţii pentru copii. În aceşti ani, costul pentru un trai decent va fi tot mai mare!

Veniturile vor rămâne aceleaşi, impozitele vor fi mărite, iar preţul alimentelor şi al altor bunuri va creşte! Cine va plăti acest cost? Românii cu venituri mici şi medii din clasa de mijloc!Sunt revoltat de ura pe care „Guvernul meu” ne-o arată nouă, tinerilor, cu 0 (ZERO) euro alocări pentru proiecte de tineret! Conform draft-ului acestui plan, bâlbâit evident şi refuzat de două ori până acum de Comisia Europeană, tinerii vor avea şansa să o ia de jos şi să rămână tot acolo!La fel şi bunicii noştri. Vor vedea neputincioşi cum mărirea drepturilor lor este amânată sistematic. Până când? Până se sting!? Oricum, dacă vă iese planul meschin şi măriţi vârsta de pensionare, oamenii nu vor apuca să îşi încaseze pensiile pentru care au plătit o viaţă întreagă!Un pensionar care a avut salariul mediu a contribuit la stat cu 565.000 de lei, de-a lungul a 35 de ani de muncă. Ca să îşi încaseze toţi banii cotizaţi acesta ar trebui să trăiască 94 de ani! Când speranţa de viaţă în România e de 72. Este furt legalizat, domnilor guvernanţi!PNRR, în această formă de dreapta, vorbeşte despre digitalizare şi protecţia mediului, elemente cu care sunt de acord. Dar aceste lucruri nu se pot face cu un popor cu venituri la limita subzistenţei.Faci digitalizare fără să iei în calcul zonele neelectrificate sau fără semnal pentru telefonul mobil. Vrei tu – USR (Uniunea Sărăcim România), ca din pensia aia amărâtă să-şi ia mătuşa Maria telefon de ultimă generaţie renunţând la medicamente şi pâine?Cum vrei tu coaliţie, în virtutea PNRR-ului tău, să protejezi mediul prin reducerea emisiilor de carbon? Să-şi ia maşini electrice, nu? Din ce bani? Din ajutorul de şomaj? Din alocaţia copiilor care, oricum, spune domnul Orban, nu va creşte? Din afacerile închise?Avem oameni în ţara asta cu venituri extrem de mici. Care supravieţuiesc de pe o zi pe alta şi noi încercăm programe-pilot pentru introducerea reţelei de gaze în amestec cu hidrogen? Sau facem doar hârtii şi studii de sute de milioane de euro?Românii au nevoie de proiecte şi investiţii concrete care să relanseze economia şi să le aducă oamenilor mai mulţi bani în buzunar. Ce au primit din partea voastră? Bâlbe, scuze şi poveşti! Aţi putea mai bine să mergeţi la Stand-up comedy. Unul de plâns, nu de râs!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close