Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gheorghe Șimon (Grupul parlamentar al PSD) Cronica unui eşec anunţat: Florin Cîţu a preluat portofoliul Finanţelor

Preluarea interimatului la Finanţe de către Florin Cîţu nu este altceva decât reluarea, în aproape aceiaşi termeni, a unui eşec arhicunoscut de români. A mai condus acest minister vital pentru români şi nu s-a remarcat decât prin speculaţiile financiare la adresa propriei monede şi în îndatorarea ţării fără limite. Acum e gata să-şi ducă misiunea sinistră până la capăt!

 

 

Luptele interne din PNL au înlăturat un ministru care şi-ar fi făcut datoria, dar nu a fost lăsat pentru că „nu a corespuns”. Oare ordinele cui le-a ascultat Cîţu când l-a demis? Acţiunile neisipirate ale unui premier la fel de neinspirat nu fac decât să adâncească o criză care nu pare să se mai termine pentru români.În tot acest timp, PNNR a fost amânat, campania de vaccinare împotriva COVID-19 este un eşec de proporţii, deficitul de cont curent a ajuns al doilea cel mai mare din UE, iar valul 4 al bolii care a îngenuncheat sistemul sanitar este tot mai aproape. Întrebările sunt multe, dar răspunsuri nu pare să ofere nimeni. Ministrul Nazare a fost demis pentru că nu a vrut să facă plăţi prin teritoriu, acolo unde avea interes electoral Cîţu? Nu a făcut front comun cu premierul care nu-şi doreşte impozitarea marilor multinaţionale?Întrebări fără răspuns, dar consecinţele acţiunilor lui Cîţu sunt dramatice pentru români: schimbarea ministrului Finanţelor va influenţa pieţele financiare, lipsa de decizie din Ministerul Finanţelor Publice va sărăci românii şi mai mult.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close