Politică

DECLARAŢIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gabriel-Valer Zetea (Grupul parlamentar al PSD) ”Avocatul Poporului trebuie să intervină în disputa dintre ministrul Sănătăţii şi medicii nevaccinaţi, care vor fi obligaţi să suporte contravaloarea testelor COVID-19”

Deputatul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a înaintat o petiţie Avocatului Poporului, cerându-i să intervină în disputa dintre ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă şi medicii care refuză vaccinarea.

”Am aflat noua decizie luată de ministrul Sănătăţii, care a decis ca testarea obligatorie şi periodică a medicilor nevaccinaţi să fie suportată de cadrele medicale care nu sunt de acord să li se administreze serul anti-COVID. În acest sens am solicitat Avocatului Poporului să facă toate demersurile legale pentru a opri acest ordin haotic care încalcă însăşi esenţa libertăţilor personale. Deşi sunt pro-vaccinare, ma declar împotriva oricărei forme de constrângere, iar prin această decizie, ministrul Sănătăţii încearcă să introducă o măsură mascată pentru a-i obliga pe medici să se vaccineze. Guvernul intră în panică datorită faptului că cifra de 5 milioane de vaccinaţi anunţată pentru 1 iunie 2021 nu a fost atinsă nici în 1 iulie şi încearcă să forţeze vaccinarea diferitelor categorii profesionale, doar pentru a ascunde eşecul campaniei de informare pe care au dus-o atât de deficitar în ultimele luni”, a declarat parlamentarul PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

În petiţia transmisă Avocatului Poporului, deputatul social-democrat a subliniat faptul că medicii sunt cei care s-au aflat în prima linie a luptei cu boala încă din primele zile ale pandemiei, sunt cei care nu au abandonat lupta nici după ore întregi petrecute în combinezoanele anti-COVID, sunt cei care au salvat sute de mii de vieţi omeneşti afectate de coronavirus. Deşi medicii au fost prima categorie cărora li s-a oferit şansa de a se vaccina, trebuie insistat pe faptul că vaccinarea este voluntară şi nicio persoană nu trebuie constrânsă să ia o decizie împotriva voinţei sale.”Onor Guvernul ar trebui să susţină o campanie credibilă de informare în rândul medicilor şi a populaţiei generale care este favorabilă vaccinării şi nu să introducă noi legi care atacă dreptul la libertatea de alegere a persoanei. Medicii care se declară împotriva vaccinării sunt aceiaşi care au luptat cu boala în tot acest timp, sunt cei care au făcut tot ce a ţinut de ştiinţă şi de puterea umană pentru a salva fiecare pacient, sunt cei care nu s-au dat bătuţi în această luptă inegală şi au reuşit să ţină pandemia sub control. Obligând medicii să suporte contravalorea testelor COVID-19, indiferent că au sau nu simptome, va crea un precedent care va putea fi aplicat, foarte curând, în rândul oamenilor legii, pentru că şi ei se află mereu în contact cu cetăţenii, apoi vor putea să ceară acelaşi lucru lucrătorilor comerciali, şoferilor profesionişti şi, în curând, fiecărui român. Medicilor trebuie să li se asigure accesul la testare gratuită acolo unde situaţia o impune, fără a fi obligaţi să suporte contravaloarea acestor teste din buzunar sau, mai grav, să fie forţaţi să accepte vaccinarea împotriva voinţei lor. Am speranţa că Avocatul Poporului este în măsură să oprească acest nou abuz pe care guvernanţii vor să îl facă atacând cea mai importantă categorie profesională, atacând medicii care au făcut faţă tuturor provocărilor în ciuda problemelor financiare pe care spitalele din România le au din cauza proastei finanţări a sistemului medical”, a conchis Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureş.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close