Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Dan-Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD) Donarea de sânge face diferenţa dintre viaţă şi moarte! Fiecare dintre noi avem puterea şi datoria să ne ajutăm semenii!

Pandemia de Covid-19 a redus şi mai mult numărul donatorilor de sânge din judeţul Botoşani ce se prezintă la Centrul de Transfuzii Sanguine. Din dorinţa de a încuraja şi alţi donatori-noi sau cu experienţă, deputatul social-democrat Dan Șlincu s-a prezentat în această dimineaţă la CTS Botoşani pentru donare.

 

„Luni, pe 14 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Donatorului de Sânge şi am dorit să transmit un mesaj public cu privire la importanţa donării de sânge pentru salvarea vieţii semenilor noştri care sunt într-o situaţie critică şi depind de ajutorul celorlalţi. Sunt un donator cu experienţă şi de-a lungul carierei mele publice, fie ca prefect, fie ca director al DGASPC, am încurajat această activitate prin organizarea de evenimente de stimulare a colegilor, prietenilor şi tuturor botoşănenilor”, a declarat Dan Șlincu.Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sărbătorită în fiecare an la 14 iunie, reprezintă ocazia ideală pentru conştientizarea nevoii de donare de sânge, astfel încât să se asigure calitatea, siguranţa şi disponibilitatea sângelui şi a produselor din sânge pentru pacienţii care au nevoie. Însă nevoia de sânge este permanentă deoarece în fiecare zi viaţa şi sănătatea unui om depind de o transfuzie sanguină.„Donarea de sânge face diferenţa dintre viaţă şi moarte! Fiecare dintre noi avem puterea şi datoria să-i ajutăm pe cei în suferinţă. Știaţi că la o donare puteţi să ajutaţi trei persoane care au nevoie de sânge pentru a depăşi o perioadă critică? Sunt victime ale accidentelor, persoane care urmează să fie supuse unei intervenţii chirurgicale, oamenii de lângă noi! Îi asigur pe toţi donatorii de respectul meu şi consider că sângele ne uneşte pe toţi. Să continuăm să donăm sânge pentru cei în suferinţă!”, este mesajul social-democratului Dan Şlincu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close