Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Dan-Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD) Botoşănenii au ajuns să muncească doar ca să cumpere alimente! Guvernarea Dreptei a dus la sapă de lemn şi populaţia, şi firmele

Deputatul social-democrat Dan Șlincu a atras atenţia asupra ultimelor date prezentate de Institutul Naţional de Statistică, conform cărora românii cheltuie pentru consum aproape 85% din câştigurile lunare.

 

De asemenea, numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a fost, în primele cinci luni din 2021, de 5.249, în creştere cu 25% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.„Peste 35.000 din angajaţii botoşăneni care câştigă salariul minim pe economie au ajuns să muncească doar ca să aibă ce să mănânce. În ultimul an, în fiecare gospodărie, cheltuielile au crescut mai mult decât veniturile. Aşadar botoşănenii şi toţi românii au sărăcit! Asta în timp ce tot mai mulţi antreprenori îşi închid firmele, fie pentru că au fost minţiţi şi nu au primit niciun sprijin de la Guvernele Orban şi Cîţu, pentru perioada în care au avut activitatea suspendată din cauza pandemiei, fie pentru că nu mai fac faţă cu impozitele şi taxele”, a declarat Dan Șlincu.Măsurile luate în ultimul an şi jumătate de guvernele Orban şi Cîţu au dus la creşterea galopantă a preţurilor la produsele alimentare, medicamente şi a facturilor la utilităţi între 7% şi 22%, la tăieri şi îngheţări de venituri, la scăderea puterii de cumpărare şi la creşterea şomajului, mai ales în rândul tinerilor şi a persoanelor cu calificare redusă. Numărul şomerilor din economia locală a ajuns la circa 464.000 în martie 2021, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică.„În România în care Cîţu vede cele mai mici preţuri la alimente şi la servicii, botoşănenii şi toţi românii cu venitul minim supravieţuiesc renunţând sa-şi mai cumpere haine, să-şi renoveze casele, să meargă în concedii ori să investească în educaţia copiilor. Sărăcirea oamenilor este efectul direct al politicilor guvernamentale greşite, al renunţării la programele de sprijin, al deciziilor contradictorii şi al minciunilor transmise public de guvernanţi, care au determinat creşterea neîncrederii în tot ce spun şi îi fac apostoli ai austerităţii pe cei de la PNL-USR-UDMR”, a completat deputatul de la PSD Botoşani.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close