Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Alexandru Popa (Grupul parlamentar al PNL) PSD trebuie să înceteze şantajul la adresa brăilenilor! Bugetul alocat UAT-urilor trebuie să fie direcţionat pe proiecte de investiţii şi nu în funcţie de afinităţile politice!

În toţi aceşti ani cât a condus Brăila, PSD a urmărit doar să subjuge mediul economic brăilean, pe de o parte, iar pe de altă parte să menţină comunităţile locale în mizerie, fără fondurile necesare proiectelor de investiţii, totul doar pentru ca primarii să depindă de pixul şefului de la judeţ.

 

 

Astfel se explică şi atacurile lansate la adresa mea de liderii PSD, deranjaţi foarte tare de faptul că am avut curajul să pun degetul pe rană şi să demasc şantajul grosolan pe care îl practică la adresa unor brăileni!Este inadmisibil, într-o democraţie consolidată, ca un preşedinte de consiliu judeţean să condiţioneze acordarea de fonduri pentru o localitate din judeţ, respectiv Viziru, de votul pe care îl vor acorda locuitorii la alegerile pentru funcţia de primar! Este scandalos ca banii publici destinaţi dezvoltării UAT-urilor să fie împărţiţi în funcţie de culoarea politică a primarilor! Totodată, este o premieră ca un pesedist să recurgă la un astfel de şantaj în mod public, care ne arată, încă o dată, că vechile năravuri nu se pierd, iar PSD rămâne acelaşi partid retrogad cu apucături comuniste!Din păcate, datele statistice referitoare la mediul economic, situaţia infrastructurii, domeniul asistenţei sociale, învăţământului sau sănătăţii, ne arată că, sub conducerea administraţiilor PSD, Brăila a regresat, fiind îngropată în sărăcie! În toate aceste domenii identificăm adevărata măsură a (in)capacităţii administraţiilor conduse de PSD!PSD înseamnă sărăcie, în timp ce PNL înseamnă dezvoltare! Românii şi-au dat seama şi au votat în consecinţă la ultimele scrutine electorale. Tocmai de asta, consider că avem o responsabilitate uriaşă faţă de cei care ne-au acordat încrederea lor pentru a-i reprezenta în administraţia locală sau centrală!Brăila are nevoie de o consolidare a capacităţii instituţiilor administraţiei locale, care să furnizeze servicii publice eficiente şi de calitate cetăţenilor săi! Iar pentru asta trebuie să ne rupem definitiv de politica lipsită de viziune şi gândire strategică a unor lideri politici vremelnici, care continuă să se comporte în aceeaşi manieră păguboasă pentru cetăţeni de 30 de ani încoace. Consider că a venit vremea oamenilor curajoşi, care ştiu ce au de făcut şi pentru care faptele trebuie să fie dovada competenţei lor şi nu vorbele aruncate în van, doar pentru a mai puncta electoral! Pesediştii trebuie să iasă din logica de campanie şi să faca, măcar în al doisprezecelea ceas, ceva constructiv pentru Brăila!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close