Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Viorica Sandu (Grupul parlamentar al PSD) Rectificarea bugetară – moneda cu care se cumpără şefia PNL

Premierul Florin Cîţu, în goana după şefia PNL, în contextul atragerii de liberali de partea sa pentru Congres, a vorbit de necesitatea alocării de bani către administraţiile locale.

 

Ministrul Finanţelor de atunci, Alexandru Nazare, a afirmat că investiţiile trebuie abordate cu prudenţă, având în vedere deficitul de 13 miliarde de lei apărut în urma execuţiei bugetare pe luna mai.Premierul Florin Cîţu l-a demis, însuşindu-şi interimatul la Ministerul de Finanţe pe toată perioada legala de 45 de zile, adică până la rectificarea bugetară.Acesta este semnalul pentru toţi primarii şi fruntaşii din teritoriu care ştiu că pâinea şi cuţitul sunt la prim-ministru şi la ministrul de Finanţe, că banii guvernamentali de care au nevoie depind de semnătura lui 2 în 1: Cîţu. Aşa că atunci când vor decide pentru cine să voteze, vor lua în considerare şi acest detaliu.Și pentru că în război nu există reguli, Ludovic Orban aruncă bomba, confirmând cu subiect şi predicat ceea ce PSD a susţinut în perioada dezbaterilor bugetului de stat: au existat alocări de resurse financiare pe criterii subiective. “A fost Anexa 7.03 care a fost neobişnuită şi sper să nu se mai repete de acum în nicio Lege a bugetului de stat a coaliţiei. Dar a fost totuşi în Legea bugetului de stat”.De aceea premierul are nevoie acum mai mult ca oricând de visteria statului: pentru a-şi cumpără şefia partidului, premiind tot din bani publici susţinătorii.În această situaţie este necesară intervenţia imediată a organelor de anchetă, iar PSD va solicita acest demers, pentru că rectificarea bugetară trebuie să fie echitabilă pentru toate comunităţile locale din România. Nu trebuie făcută nici în biroul personal al lui Cîţu, nici în biroul de la partid al lui Ludovic Orban.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close