Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Viorica Sandu (Grupul parlamentar al PSD) Guvernarea celor care au pierdut busola realităţii

Portugalia, Luxemburg şi Belgia au devenit primele state UE care au primit deja tranşe din fondul european de relansare, anunţă Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European.

 

 

La Bucureşti, ministrul Cristian Ghinea ȋi minte pe români, pe reţelele de socializare. Ministrul îşi imită şeful de la Guvern, anunţând triumfalist că PNRR a început şi că a alocat 230 milioane euro pentru a construi 110 creşe, unde vor putea să meargă aproximativ 9400 de copii. Asta ȋn condiţiile ȋn care PNRR-ul României a fost amânat de Comisia Europeană pentru la toamnă, după alte ȋncercări eşuate.Pe bună dreptate, românii pun întrebări incomode ce rămân fără răspuns. Alt praf pe care ministrul Fondurilor Europene ni-l aruncă ȋn ochi – anunţă deblocarea unei reforme “uitate prin sertare de PSD”: sprijin pentru copiii născuţi în medii defavorizate, “Trusoul pentru nou-născuţi”, prin care sunt ajutate mamele cu venituri modeste. Din fonduri europene. Cumva din acelaşi PNRR, sac fără fund al promisiunilor fără acoperire?Pentru informarea ministrului, acest program a existat şi a fost suspendat tot de o guvernare de dreapta, în 2010, care a abrogat legile ce permiteau acordarea trusoului pentru nou-născuti şi acordarea unui sprijin la constituirea familiei, sub pretextul că “toate năzbâtiile din program care s-au inventat în perioada de veselie parlamentară, precum pamperşi pentru copii”, au făcut din bugetul României un buget de asistenţă (Traian Băsescu).#PSD nu a uitat prin sertare reforme sociale şi dovadă în acest sens stă faptul că la iniţiativa primarului general de atunci, Gabriela Firea, CGMB a aprobat Hotărârea nr. 209/2017 prin care familiile din Bucureşti primeau un stimulent financiar de 2500 de lei pentru fiecare nou-născut, fie că vorbim de copii născuţi ȋn maternităţile de stat sau private. Pentru că toţi copiii se nasc cu drepturi egale.Ȋn tot acest timp, Guvernul e ȋntr-o continuă vacanţă, preocupat permanent de alegeri: întâi cele parlamentare, apoi de alegerile din interiorul partidelor.Este „descalificant pentru un partid istoric să se afle la putere de aproape doi ani şi să nu guverneze o zi, fiind mai ocupat cu organizarea alegerilor, decât cu necesităţile românilor”, susţine liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, Dan Nica.„Aceşti oameni trebuie să oprească tot circul care ne pune într-o poziţie jenantă în faţa Uniunii Europene şi să realizeze în al 12-lea ceas că nu putem ajunge în punctul în care familiile cu venituri mici să fie cele care să plătească cel mai mult factura acestui Eşec Naţional – Guvernarea celor care au pierdut nu doar alegerile, ci şi orice busolă a realităţii”, conchide eurodeputatul PSD.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close