Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Viorica Sandu (Grupul parlamentar al PSD) Coaliţia de guvernare devine groparul programelor naţionale de dezvoltare

Deputatul PSD de Galaţi, Viorica Sandu, a declarat marţi, 29 iunie, a.c., în Parlament, că actuala coaliţie de guvernare devine ucigaşul şi groparul programelor naţionale de dezvoltare create de PSD şi dovedite a fi eficiente.

 

„Programul Naţional de Dezvoltare Locală este un program naţional, conceput şi implementat de PSD, cu scopul de a asigura dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României, prin investiţii guvernamentale în infrastructură. Înainte de venirea controversată la guvernare, PNL şi USR atacau PSD-ul pentru acest program de dezvoltare a satului românesc, în special, şi anunţau că îl vor desfiinţa. Epuizarea fondurilor pare să fie desfiinţarea mascată a PNDL. Actuala guvernare desfiinţează orice program, oricât de bine ar merge, oricât de benefic ar fi pentru societate, doar pentru că poartă marca PSD. Coaliţia de la guvernare devine ucigaşul şi groparul programelor naţionale de dezvoltare eficiente, create de PSD”, a declarat Viorica Sandu în plenul Camerei Deputaţilor.Deputatul susţine că blocajul PNDL va duce la sistarea multor proiecte de infrastructura, şcoli, grădiniţe, drumuri, dispensare sau reţele de utilităţi.„Guvernul îşi demonstrează incompetenta încă o dată. Nu ai cum să faci buget în luna martie şi să epuizezi banii în iunie. Buget epuizat în doar trei luni?! Și asta în situaţia în care, la întocmirea lui, s-au aprobat sume doar pentru proiectele celor aflaţi la putere, amendamentele PSD fiind blocate de noua majoritate. Din peste 2000 de amendamente PSD, 95 vizau judeţul Galaţi. Guvernul a lăsat fără bani toate primăriile. Habar nu au avut să facă bugetul, l-au măsluit cu bună ştiinţă, alocând doar 3,8 mod lei pentru PNDL, în loc de cele 6,6 mld lei, atât cât a fost alocarea din 2020. Acest guvern trebuie să îşi dea demisia!”, a concluzionat deputatul PSD.Reacţia parlamentarului vine în contextul în care Ministerul Dezvoltării a anunţat primăriile, pe 22 iunie, că bugetul alocat PNLD a fost epuizat.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close