Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Natalia Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD) Parlamentarii coaliţiei, un nou vot împotriva elevilor. Gratuitatea transportului şcolar înlocuită cu decontul!

Luni, 28 iunie 2021, în cadrul Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor s-a votat Ordonanţa Guvernului nr.50/2021. Votul parlamentarilor PNL-USRPLUS-UDMR a fost unul în unanimitate pentru amânarea ordonanţei, adică împotriva elevilor care, începând cu noul an şcolar, riscă să-şi plătească singuri transportul.

Reforma marca Guvernul României trebuia din start respinsă şi nu amânată. Este dorinţa principalilor beneficiari: elevi şi părinţi care au spus nu acestei ordonanţe. Nu, au mai spus o dată la începutul acestui an, când Ministerul Educaţiei a venit cu propuneri similare. Protestele din ţară ale asociaţiilor de elevi, solicitările făcute de aceştia pentru dialog cu prim-ministrul Cîţu, cu ministrul Educaţiei au fost pur şi simplu ignorate.

Coaliţia de guvernare nu lucrează pentru „România educată”, ci pentru o ţară în care abandonul şcolar şi frustrarea elevilor stau la loc de cinste. Ordonanţa propusă de Executiv înlocuieşte gratuitatea cu decontul! Să ne aşteptăm ca din luna septembrie să vedem elevi preocupaţi nu de lecţii, ci de banii pe care trebuie să îi recupereze de la şcoală. Asta în cel mai bun caz, pentru că nu toţi părinţii îşi permit să cheltuie doar pe transportul copilului 200 de lei în fiecare lună. Alocaţiile au stagnat, salariile sunt aşa cum sunt, în ciuda creşterii economice anunţate de premier. Încotro mergem?Asigurarea transportului intrajudeţean pentru elevi nu este un moft, ci o necesitate! Dacă la nivel declarativ, guvernanţilor le pasă de viitorul copiilor din mediul rural, de perfomanţa în educaţie a copiilor din România, atunci să renunţe să îi trateze pe elevi ca pe nişte duşmani. Pentru ei muncesc. Sfatul meu este ca Executivul să iasă de urgenţă din bula politică şi să asigure transportul elevilor, viitorul lor şi dreptul la educaţie!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close