Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Natalia Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD) Locul oferit TÂNĂRULUI, în ţara lui CÎȚU

Guvernarea miniştrilor performanţi de dreapta s-a dovedit inoportună tuturor, inclusiv copiilor şi tinerilor din România. Asistăm de mai bine de un an la pledoarii care mai de care, la promisiuni care se dovedesc pe rând minciuni, la o lipsă acută de programe care să răspundă problemelor unei generaţii de copii uitaţi acasă.

 

 

Țara tinerilor, subintitulată astfel de membrii coaliţiei în campaniile electorale, s-a dovedit a fi ȚARA FĂRĂ TINERI. Vă întreb: câte dintre declaraţiile miniştrilor fac referire la copii, la tineri sau la proiectele şi strategiile de dezvoltare profesională a acestora aici, ACASĂ? Nici măcar una. Știm, guvernul austerităţii a ştiut să facă pentru tineri ce a făcut şi pentru vârstnici: să îi pedepsească. Mai nou, asistăm la un război în coaliţie pe banii copiilor!Să privim retrospectiv. În urmă cu doi ani, România susţinea transportul gratuit pentru elevi şi studenţi, creştea alocaţiile şi bursele de merit, oferea noi burse din fonduri europene, organiza tabere pentru românii din afara graniţelor ţării, a extins programul „masă caldă” şi a finalizat prin programe de dezvoltare susţinute de guvern grădiniţe şi creşe. Acestea sunt doar o parte dintre proiectele implementate şi prevăzute în STRATEGIA PENTRU TINERI a PSD.Ce nu înţeleg cei de la guvernare este că viitorul tinerilor şi copiilor noştri este cel care contează. Pentru ei lucrăm! De curând, sute sau chiar mii de copii s-au întors acasă, odată cu familiile lor. Pentru ei ce măsuri se iau? De ce nu se face nimic să îi ţinem acasă, în România? Este nevoie urgentă de măsuri pentru a permite accesul tuturor copiilor la învăţământul românesc, programe de perfecţionare profesională şi proiecte cuprinzătoare care să susţină integrarea acestora în viaţa socio-economică a ţării.Cerem acţiune! Copiii acestei ţări nu au nevoie de alocaţii CIUNTITE, ci de susţinere, înţelegere, de răspuns integrat din partea statului. Guvernanţii să readucă copilul, tânărul, în centrul politicilor şi măsurilor luate la Palatul Victoria şi să nu îşi mai bată joc de cei care se zbat să ne fie viitorul. Închei prin a le ura, în avans, copiilor eroi ai acestei guvernări, la mulţi ani!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close