Politică

DECLARAȚIE DE PRESĂ primit de la doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD) Respect şi gratitudine pensionarilor noştri!

România marchează la 1 octombrie cea de-a 31-a aniversare a Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, un moment de conştientizare a faptului că oamenii în vârstă sunt folositori oricărei societăţi şi încă mai pot să îşi aducă un aport important la dezvoltarea globală a umanităţii.

 

 

Pe fondul dezvoltării urbane din ultimii ani, consider că este vital ca reorganizarea oraşelor din România să fie corelată şi de crearea unor oportunităţi viabile pentru participarea persoanelor în etate la activităţile economice şi sociale ale comunităţilor. Speranţa de viaţă la nivel mondial a crescut de la 46 la 68 de ani în ultimii ani, iar până la finalul acestui secol se estimează că va ajunge la 81 de ani.În aceste condiţii, se preconizează că numărul persoanelor în vârstă va ajunge, în anul 2050, la peste 20% din populaţia omenirii, şi că va fi mai mare decât numărul copiilor. Această evoluţie presupune automat creşterea nivelului de atenţie ce trebuie acordat de fiecare stat nevoilor speciale ale persoanelor în vârstă, precum şi problemelor specifice cu care se confruntă acestea.Consider că respectul pentru părinţii şi bunicii noştri trebuie să fie şi în România un barometru al civilizaţiei şi democraţiei. Din acest punct de vedere, trebuie subliniate eforturile făcute de PSD în vederea îmbunătăţirii vieţii pensionarilor, atât prin majorarea pensiilor, cât şi plata corespunzătoare a pensiilor celor ce au muncit în condiţii speciale, prin eliminarea inechităţilor existente între aceleaşi categorii de pensionari.De altfel, una din preocupările primordiale ale Partidului Social Democrat a fost dintotdeauna rezolvarea problemelor pensionarilor, fără îndoială categoria cea mai defavorizată a României post-revoluţionare. Toate guvernele perindate până acum la conducerea ţării şi-au făcut un titlu de glorie din promisiunile că vor îmbunătăţi nivelul de trai al celor şase milioane de vârstnici, dar majoritatea acţiunilor au rămas la stadiul de vorbe goale de campanie electorală. Guvernele PSD au demonstrat, însă, concret, prin elaborarea unor acte normative, contribuţia la îmbunătăţirea vieţii pensionarilor.Cea mai importantă dintre măsurile luate de PSD este modificarea Legii pensiilor, iar majorarea cu 40% votată recent în Parlament a fost o nouă dovadă în acest sens. Din păcate, liberalii s-au opus şi se opun în continuare, inexplicabil, ca seniorii noştri să aibă un trai decent şi o viaţă mai bună!Voi fi mereu alături de vârstnicii din municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa, ca şi până acum, şi îi voi sprijini necondiţionat în toate doleanţele lor.La Mulţi Ani cu sănătate şi multă putere!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close