Politică

Declarație de presă Ionel Dancă: Pierderile din pandemie ale organizatorilor de evenimente, compensate cu 20%

Ionel Dancă, purtător de cuvânt al #PNL: ”Vești bune pentru HoReCa, turism și organizatorii de evenimente!
Schema de ajutor stat pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa și turism, propusă de PNL anul trecut, a fost completată cu organizatorii de evenimente, conferințe, târguri și expoziții (CAEN 8230), ca urmare a amendamentului inițiat alături de colegii 

Maria Gabriela Horga, Alexandru Kocsis, Diana Morar și Mircea Rosca și adoptat astăzi în Comisia de industrii din Camera Deputaților.
Prin această nouă schemă de ajutor de stat se vor compensa cu 20% pierderile companiilor din industria HoReCa, turism și organizatorii de evenimente, afectate de restrictiile impuse de pandemie în 2020.
Schema de ajutor de stat pentru HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană cu un buget de cca. 500 milioane Euro săptămâna trecută și urmează acum să fie operaționalizată de Ministerul Economiei în același timp cu notificarea imediată a acestei completări pentru organizatorii de evenimente.
Includerea unui nou cod CAEN (8230) nu va ridica probleme la nivelul Comisiei, având în vedere impactul redus de aproximativ 20 milioane Euro la nivelul bugetului de 500 milioane Euro, aprobat deja pentru această schemă de sprijin.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close