Politică

Declarația lui Dan Barna referitoare la ieșirea de la guvernare a USRPLUS

Cei care apreciați consecvența, corectitudinea și onestitatea celor de la USRPLUS, vă rugăm distribuiți acest articol. Vă Mulțumim!!!
PNL și UDMR sunt două partide componente ale vechii clasei politice și componenții acestor partide sunt interesați de prosperitatea personală. Promisiunile făcute în campania electorală de UDMR și PNL au fost uitate de reprezentanții acestor partide după ce a ajuns la guvernare. USRPLUS a avut câteva promisiuni în programul de guvernare, cum ar fi:
– Eliminarea impozitului salariului minim
– Desființarea secției speciale de investigare a magistraților
– Alegeri pentru primari în două tururi
Aceste obiective care fac parte din programul de guvernare al USRPLUS au fost trecute și în protocolul coaliției de guvernare. Cei de la USRPLUS sunt hotărâți să se țină de promisiunile făcute românilor. În caz contrar, cei de la USRPLUS sunt hotărâți să plece de la guvernare. În acest sens vă prezentăm pasaje dintr-o declarație a Vicepremierului Dan Barna:
„Avem însă în momentul de faţă un blocaj şi eu sunt convins că vom găsi o soluţie. După cum ştiţi, UDMR are o poziţie prin care nu se desfiinţează Secţia Specială, ci pur şi simplu este mutată la Parchetul General cu altă plăcuţă pe uşă, ca direcţie în loc de secţia distinctă”, a declarat Barna, declarându-se convins că în cadrul coaliției se va ajunge la o soluție. Întrebat dacă crede că UDMR se va răzgândi în această privinţă, vicepremierul a răspuns: „Săptămâna viitoare va veni din nou colegul meu Stelian Ion, ministrul justiţiei, cu propuneri prin care să răspundem la argumentele invocate de cei de la UDMR”. De asemenea, chestionat dacă cei de la USR-PLUS iau în calcul posibilitatea de a ieși de la guvernare dacă UDMR se va opune desființării Secției Speciale, Barna a precizat: „Nu suntem acolo în acest moment, suntem mult mai îndărătnici, ca să spun aşa şi mult mai rezilienţi decât suntem creditaţi. (…) Or, ieşirea de la guvernarea ar fi o soluţie doar în momentul în care nu mai există nicio variantă. Deocamdată, sunt multe variante în discuţie, nu suntem acolo”.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close