Politică

De ce credem că Nicușor Dan va pierde alegerile pentru postul de primar general?

Deși este susținut de 3 partide de dreapta (USR-PLUS ȘI PNL) șansele ca Nicușor Dan să câștige alegerile sunt mici iar în acest sens concură mai multe elemente pe care le enunțăm:

  • În primul rând apariția pe „sticlă” a lui Nicușor Dan reprezintă cam 40% din aparițiile principalilor săi contracandidați (Gabriela Firea și Traian Băsescu). Contracandidați săi au apariții aproape zilnice la Antena3 și România tv, care de mult nu mai acordă șanse egale candidaților în campaniile electorale plasându-se direct și fățiș de partea PSD-ului și a celor cu pensii și salarii nesimțite.
  • Populația activă cu domiciliul sau reședința în București în procent de peste 40% se află la muncă în afara țări și neexistând posibilitatea de a vota electronic, acești cetățeni nu vor putea vota. În ziua votului în București, în procent de aproape 100% se vor regăsi pensionarii pentru că ei nu lucrează peste hotare și nici nu prea prestează activități care să îi plaseze în afara Bucureștiului. Varianta pe care se axează Nicușor Dan este aceea, a dialogului direct cu cetățianul. În esență nu este o variantă rea dar punctele electorale câștigate sunt puține. Mult mai eficientă este prezenței pe „sticlă”, variantă de care uzează masiv Firea și Băsescu. De altfel varianta dialogului direct cu masele în încercare de a puncta electoral a fost folosită masiv de Dan Barna la alegrile prezidențiale și după cum se știe a fost o variantă pierzătoare. Pentru sănătatea democrației românești și pentru munca titanică făcută de Nicușor Dan în ultimii 15 ani pentru locuitorii capitalei, merită din plin votul bucureștenilor și se bucură de aprecierea Gazetei Civice întrucât activitatea sa nu a fost una politică ci una eminamente civică.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close