Politică

Cu nesimțire și nerușinare, Gabriela Firea continuă să-i mintă pe români

 În data de 3 februarie 2021,  Consiliul Local al Sectorului 1, la propunerea primarului Clotilde Armand, a aprobat transferul a 4 spitale care primeau finanțare din bugetul primăriei sectorului 1 după cum urmează:

  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice

 

Cele 4 spitale au fost transferate în baza deciziei curții de conturi din 2016. Despre decizia primarului Clotilde Armand și a consilierilor sectorului 1, din data de 3 februarie 2021, putem spune că, este o decizie care vine să pună în acord deciziile anterioare ale statului român. În acest sens vă expunem un material publicat de Europa FM, care face referire exact la acest subiect. Citind acest material vă veți putea convinge de minciunile nesimțite ale Gabrielei Firea și ale consilierilor PSD din sectorul, care susținând-o pe Gabriela Firea și-au căpătat și ei calificativul de mincinoși:

 

„Documentele care demontează așa-zisa tăiere a finanțării de la patru spitale din București de către Primăria Sectorului 1

04/02/2021

 

Europa FM a intrat în posesia mai multor documente prin care sunt demontate informațiile referitoare la presupusele tăieri de fonduri de către Primăria Sectorului 1 de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

”Sunt dezinformări care nu au legătură cu realitatea”, transmite Serviciul Imagine și Cultură al Primăriei Sectorului 1, care ne-a pus la dispoziție o serie de documente care arată cine administrează unitățile medicale.

În conformitate cu prevederile art. 1, alin (5) din Ordonanța nr. 70/2002 privind administrarea unităților sanitare publice de interes județean și local, ”Terenurile și clădirile în care își desfășoară activitatea spitalele clinice și spitalele universitare sunt parte integrantă a domeniului public al județelor, municipiilor și sectoarelor municipiului București și se dau în administrarea unităților sanitare respective prin hotărâre a consiliului județean, municipal sau local al sectoarelor municipiului București, după caz. Consiliile județene, municipale sau locale ale sectoarelor municipiului București nu pot percepe taxe și chirii asupra terenurilor și clădirilor în care își desfășoară activitatea spitalele clinice și spitalele universitare.”

În anul 2016, în urma unui control al Curții de Conturi, această instituție a stabilit, prin Măsura nr. 1 a Deciziei nr. 64/14.06.2016, menținerea nejustificată în administrarea Administrației Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 a imobilelor în care își desfășoară activitatea cele patru spitale clinice de urgență, solicitând în mod imperativ aplicarea art. 1, alin. (5) din Ordonanța nr. 70/2002 privind administrarea unităților sanitare publice de interes județean și local.

Prin Hotărârea Consiliului Local, prin care au fost transferate terenurile și clădirile aferente a patru spitale din administrarea Consiliului Local Sector 1 în adminstrarea unităților sanitare publice respective, nu a fost tăiată finanțarea acestora – legislația aplicabilă în materie neavând legătură cu situația patrimoniului imobiliar – ci a fost respectată o Decizie a Curții de Conturi și aplicate acte normative nerespectate de aproximativ 16 ani. Aceste fapte au fost reținute în mod repetat de către Curtea de Conturi, începând cu controlul din anul 2016, și continuând cu rapoartele ulterioare.

”Prin Hotărârea de ieri a Consiliului Local, prin care am transferat cele 4 spitale din administrarea noastră în adminstrarea unităților sanitare respective, nu am tăiat finanțarea acestora, nu am făcut decât să aplicăm legea, să respectăm o Decizie a Curții de Conturi și să punem în acord situația de fapt cu situația de drept. Aceste spitale trebuiau să fie transferate din administrarea Sectorului 1 în administrarea unităților sanitare publice respective, de aproximativ 16 ani. Nu am tăiat nicio finanțare, am transferat doar patrimoniul imobiliar. Din neștiință sau rea-voință, de ieri încoace am asistat la un concurs de știri sau opinii pe acest subiect, care mai de care mai false sau mai pe lângă subiect”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Finanțarea celor patru spitale, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, s-a rezumat în ultimii ani la plata parțială a unor facturi de utilități.

”Actul administrativ nu impactează schimbarea regimului legal al finanțării acestor spitale, continuând să fie aplicabile dispozițiile Hotărârii de Guvern cu nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, potrivit acestui act normativ, toate aceste patru spitale se află în subordinea Ministerului Sănătății, fiind finanțate integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate, putând primi și sume de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, în condițiile legii”, precizează reprezentanții Primăriei Sectorului 1.”

Sursă articolului și a documentelor atașate: Europa FM

în continuare vă expunem documentele legislative în baza cărora, Clotilde Armand și consilierii sectorului 1 au emis hotărârea din data de 3 februarie a.c:

 

în continuare vă expunem ultima postare a Gabrielei Firea, care reprezintă de fapt, o „coșarcă plină de minciuni”:

„Colegii mei, consilierii generali social democrati, au mai facut o incercare de a salva cele 4 spitale din Bucuresti, lasate de izbeliste atat de noul primar general, cat si de noul primar al sectorului 1. Ambii ai dreptei unite impotriva oamenilor! Pe modelul doamnei Clotilde, si Domnul Nicusor – Plicusor a ramas rece si indiferent la o problema atat de importanta, cum este sanatatea.

Rusine este prea putin spus!

Au castigat alegerile promitand lapte si miere iar acum nici nu au verticalitatea sa se prezinte la sedintele de Consiliu!

Îi mai tin si pe consilierii generali pe la usi!

Dispret si ura!

Pacat de acest oras! Pe ce maini a incaput!”

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close