Politică

Cristian Băcanu: Secția specială – o moștenire sinistră a PSDragnea – trebuie desființată

Cristian Băcanu, deputat al Partidului Național Liberal: ”Declarația lui Marcel Ciolacu cu privire la desființarea secției speciale și la faptul că PSD va folosi toate pârghiile pentru a împiedica acest lucru, mă face să cred că singura schimbare din PSD este că ordinele se primesc mai nou de la Rahova, nu din Kiseleff.
Secția specială – o moștenire sinistră a PSDragnea – trebuie desființată, deoarece încalcă principiile statului de drept și dreptul UE. Atât Comisia de la Veneția cât şi Comisia Europeană au sugerat desființarea acesteia.
Continuarea activității acestei secției poate afecta grav independența justiției.
Nu este eficient, într-o societate democratică, să existe o singura instituție de parchet la nivel centralizat care să gestioneze toate infracțiunile săvârșite de magistrati, indiferent de natura lor, pe tot teritoriul Romaniei. Pur şi simplu nu e practic să fie conduse din birou, din București, urmăriri penale în dosare de la Botoșani, Cluj, Constanța sau Oradea.
În prezent sunt în lucru peste 6000 de dosare și, în toată perioada de funcționare, au fost trimise în judecată, doar 2 cauze (da, două!). Ceva nu este în regulă!”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close