Politică

COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Eugen Neaţă (Grupul parlamentar al PSD) Muncă în zadar şi glorie din nimic

Am întrebat Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale dacă are vreun plan de modernizare a caselor judeţene de pensii, care lucrează în condiţii improprii de spaţiu şi de tehnologie.

 

 

Am făcut acest lucru în calitate de deputat, dar şi de cetăţean care vede cu ochii lui că lucrurile nu funcţionează cum trebuie. Mai mult, pentru a pune această întrebare, m-am documentat discutând direct cu oamenii care lucrează zi de zi în sistem şi cu principalii beneficiari ai muncii lor: pensionarii.Pe ultimii i-am găsit la cozile din faţa instituţiilor neîncăpătoare şi lente din cauza lipsei de tehnologie modernă şi de proceduri care să trimită în istorie dosarele cu şină şi hârţogăraia care sufocă pe toată lumea.Am primit un răspuns şi vreau să vi-l arăt în toată splendoarea lui. Este semnat de secretarul de stat Cătălin Boboc, pe care nu-l cunosc personal, dar căruia ţin să-i transmit mulţumiri pentru bogăţia de detalii pe care le-a introdus în text, din care înţeleg că ministerul cu pricina munceşte zdravăn pentru binele propriilor angajaţi şi ai pensionarilor din România. Nu sunt ironic când transmit mulţumiri secretarului de stat. Răspunsul redactat de el conţine foarte multe informaţii despre proiecte care s-au derulat în ultimul deceniu pentru informatizarea sistemului de pensii. Nimic de zis, s-a muncit. Problema este că toată această muncă de integrare a băncilor de date şi de preluare prin scanare a dosarelor de pensionare este tot muncă în zadar dacă hârtiile sufocă la propriu pe angajaţi, iar calculatoarele crapă de bătrâneţe. Eu la acest lucru m-am referit când am pus întrebarea. Și la viitorul apropiat în care vin banii pentru modernizare şi digitalizare şi se vor duce pe apele sâmbetelor româneşti. Vă îndemn să citiţi acest document pentru că el spune totul despre lipsa de viziune şi nimic despre decizii clare şi măsuri concrete cum ar fi închirierea unor spaţii mai generoase pentru funcţionarii din casele judeţene de pensii şi înzestrarea lor cu tehnică şi soft de ultimă oră pentru a digitaliza cu adevărat această instituţie care îi pune pe bătrâni să aştepte la cozi interminabile, în frig ori în soare de nesuportat.Vi se pare că am întrebat ceva atât de complicat ca să merite aproape zece pagini de detalii, interesante altfel, dar total lipsite de importanţă pentru cei care mor zi de zi la porţile statului liberal-userserist-udemerist de acum?Eu cred că erau suficiente două-trei fraze din care să înţelegem cum se măresc spaţiile de lucru şi cum se înlocuiesc calculatoarele, scannerele şi imprimantele din generaţia pensionarilor de acum.Vă îndemn, cum spuneam, să frunzăriţi acest text şi să vă minunaţi de cât de multe a făcut ministerul doamnei Raluca Turcan şi al secretarului de stat Cătălin Boboc pentru a NU funcţiona la parametri civilizaţi. Și câte şi mai câte are de gând să facă în viitorul şi mai neclar decât trecutul povestit aici.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close