Politică

COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Dumitriţa Gliga (Grupul parlamentar al PSD) Zona Mării Neagre şi a Mediteranei – pregătiri pentru COP 26

Cel mai bun moment pentru a soluţiona problemele de mediu a fost ieri. Al doilea cel mai bun moment este astăzi. În lipsa unor politici eficiente de reducere a emisiilor de CO2, până în anul 2050, aproximativ două treimi din populaţia lumii, adică patru miliarde de oameni vor suferi grav de sete, cel puţin o lună pe an!

 

Trebuie să acceptăm faptul că problemele de mediu reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii individuale şi necesită modificări legislative substanţiale, atât la nivel naţional, dar mai ales la nivel regional şi global.Pentru a dezbate aceste subiecte, am participat marţi, 13 iulie a.c., în calitate de membru al Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM), la sesiunea de consultări a APM pentru pregătirea celei de-a 26-a conferinţe a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice – COP26, din perspectivă regională.Gestionate corespunzător, atât efectele modificărilor climatice, cât şi cele ale pandemiei Covid-19, pot deveni oportunităţi de dezvoltare durabilă. Este important ca toate negocierile ce se vor purta în cadrul COP26 să ţină cont de realităţile individuale generate de circumstanţe regionale şi globale.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close