Politică

Clotilde Armand luptă pentru un mediu sănătos, iar lupta sa ar trebui să fie un mod de viață pentru noi toți

Un mediu sănătos este deziderat al celor din USRPLUS. Pentru ca România să atingă nivelul de trai al țărilor din vestul Europei, este nevoie și  de implicarea civică a fiecăruia dintre noi. Este important să păstrăm mediul așa cum dorim să-l găsim în fiecare zi, adică sănătos. Despre sănătatea mediului ne vorbește și Clotilde Armand în ultima sa declarație pe care o redăm în continuare:

 

„Toleranță zero pentru cei care aleg să polueze și să arunce gunoiul pe domeniul public

Pentru protejarea mediului înconjurător și a sănătății populației, Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, a intensificat controalele în zonele cu potențial crescut de abandonare/depozitare a deșeurilor pe domeniul public și privat. Astfel, s-au dat amenzi în valoare de 300.000 de lei în primele două luni ale anului pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public.

Totodată, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au efectuat verificări ale modului de organizare a șantierelor de construcții în privința respectării condițiilor de ridicare, transport și depozitare a deșeurilor menajere/industriale și asigurarea salubrizării străzilor, a căilor de acces și a zonelor verzi.

Este vorba în principal despre aplicarea de sancțiuni pentru depozitarea/abandonarea deșurilor pe domeniul public, pentru neigienizarea terenurilor, pentru nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor etc.

Spre comparație, în primele două luni ale anului trecut, pentru încălcarea prevederilor legale privind protecția mediului, polițiștii locali au aplicat 104 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 199.480 de lei.

Începând cu data de 01 februarie 2021 și până în data de 15 martie 2021, polițiștii locali au efectuat verificările pentru identificarea depozitărilor/abandonărilor ilegale de deșeuri în colaborare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Vom intensifica aceste controale.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close