Politică

Claudiu Năsui dorește curățarea clasei politice

Cei care susțineți inițiativa lui Claudiu Năsui și a celor de la USRPLUS referitoare la fosta securitate, vă rugăm distribuiți acest articol. Vă Mulțumim!!!

După ce a fost acuzat pe nedrept că este fiu de securist, Claudiu Năsui a demonstrat că, de fapt familia sa a fost victima fostei securități. Acum că a reușit să iasă victorios din „groapa acuzațiilor”, Claudiu Năsui își dorește înființarea registrului național cu rudele foștilor securiști. Despre toate acestea ne vorbește Claudiu Năsui în ultima sa postare pe care o redăm în continuare:

 

„Curățenia morală este grea, dar măcar la 31 de ani de la revoluție, ea trebuie făcută.

Reacția sistemului la proiectul de lege de deconspirare a securiștilor din 1989 și a rudelor lor ajunse în politică era previzibilă.

PSD-iștii nu vor să știm adevărul, tocmai ca să planeze dubii și suspiciuni, pe care ei să le speculeze nestingherit.

Pentru asta au nevoie de o ofensivă prealabilă în spațiul public. Așa își pregătesc ei o eventuală tergiversare sau chiar votul împotriva proiectului.

Fix așa au făcut și cu proiectul pentru desființare a pensiilor speciale. Mai întâi l-au ignorat, apoi l-au ridiculizat. Dar au ajuns și ei să fie forțați să-l voteze, măcar pentru pensiile speciale ale parlamentarilor.

Dacă vom fi suficient de mulți care ne dorim curățenia clasei politice, o putem obține.

S-au adus contra-argumente ideii de deconspirare a securiștilor și a rudelor lor aflate în mari funcții în stat. Contra-argumente la care, cred eu, cu bună credință, trebuie să răspundem.

  1. „Nu trebuie să pedepsim copiii pentru crimele părinților.”

Total de acord. Proiectul nu pedepsește pe nimeni și nu conține nicio sancțiune. Proiectul doar face transparentă legătura de rudenie, dacă există, între politicieni și foști lucrători ai Securității comuniste.

Să știi adevărul despre oamenii care conduc statul român nu e o sancțiune, ci un drept la informare.

  1. „Nu este relevant să se știe informații despre rudele politicienilor, doar despre ei înșiși.”

Rudele apar chiar și în declarațiile de avere și de interese ale demnitarilor. Iar asta pe cadrul legal existent acum. Asta înseamnă că inclusiv statul român actual consideră că rudele sunt relevante pentru informarea oamenilor.

  1. „Ar fi un registru prea mare dacă mergem până la rudele de gradul 3.”

În primul rând, nu se face un registru cu toate rudele lucrătorilor Securității comuniste. Registrul ar conține doar acele rude care au ajuns în funcții politice importante în stat.

Am spera că numărul rudelor foștilor ofițeri ai Securității comuniste nu este atât de mare încât să nu fie fezabil registrul. Dacă totuși este, și asta zice ceva despre clasa noastră politică.

  1. „Așa făceau și comuniștii.”

Orice comparație cu hăituirea persoanelor cu origini sociale nesănătoase, făcută de comuniști prin Securitate este total nepotrivită. Comuniștii au confiscat averi, au închis oameni, au torturat oameni și au omorât oameni din motive politice.

Prin comparație, acest proiect nu se referă decât la rudele celor care au ales să ocupe funcții în stat din care pot face legi și avea o influență masivă în viața noastră. În plus, ei nu ar avea nicio interdicție juridică pentru a ocupa acele funcții. Doar am ști și noi de ei.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close