Politică

Ciprian Teleman (USRPLUS) Ministrul Cercetării, inovări și Digitalizări promovează un mod revoluționar de a face administrație

Actualul model de finanțare anuală care se practică la ministerul mai sus enunțat, este unul perimat, întrucât nu permite o proiecție pentru o perioadă mai mare de timp a activității ce se desfășoară în această instituție. În condițiile în care, bugetul pentru ministerul Cercetării, inovării și Digitalizări devine unul multi-anul, oferă posibilitatea lansării unor proiecte care sunt de perspectivă și necesită angajarea unor credite suplimentar față de bugetul alocat. Despre toate acestea, vă expunem ultimul comunicat al MCID:

„Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este preocupat de modificarea cadrului financiar în perspectiva unei Legi a Bugetului de Stat multianuale, ceea ce ar asigura și o predictibilitate a competițiilor și a finanțării proiectelor de cercetare.

Totodată, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a inițiat toate demersurile necesare pentru contractarea creditelor bugetare în vederea asigurării  resurselor financiare necesare, inclusiv pentru plata cercetătorilor, respectiv a personalului care desfășoară activități în cadrul proiectelor de cercetare.

Suntem conștienți că la fiecare început de an există problema demarării finanțării contractelor de cercetare ca urmare a neaprobării încă din luna decembrie a anului precedent a Legii Bugetului de Stat. Cauza acestei situații o reprezintă cadrul legislativ de finanțare a proiectelor de cercetare care sunt multianuale, însă bugetul României este unul anual, ceea ce duce la îngreunarea activității cercetătorilor.

Din acest motiv, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării consideră că  modificarea cadrului financiar în perspectiva unei Legi a Bugetului de Stat multianuale este esențială pentru buna desfășurare a activității de cercetare în România.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close