Politică

Ciprian Teleman, noi pași importanți în domeniul cercetării

Ministrul Ciprian Teleman a participat la întâlnirea de debut care a avut loc între autoritățile române, Comisia Europeană și experții externi care vor evalua sistemul national de cercetare, dezvoltare și inovare, grație Policy Support Facility – PSF, din Programul Orizont 2020.

Obiectivul principal a fost prezentarea aspectelor cheie care fac obiectul evaluării:

● Guvernanța sistemului CDI. Schimbări structurale în sistemul CDI.
● Evaluarea politicilor și strategiilor CDI. Evaluarea finanțării și a modului în care cercetarea are un rol în luarea deciziilor politice.
● Internaționalizarea sistemului național CDI în Spațiul European de Cercetare.
● Parteneriatele public-private ca și elemente cheie pentru inovare. Eficiența instrumentelor folosite pentru îmbunătățirea cooperări public-private.
● Eficiența și impactul ESIF în conexiune cu PNCDI III (2015-2020). Argumente pentru disfuncționalitatea în comercializarea rezultatelor cercetării și în ceea ce privește legăturile slabe știință-mediul de afaceri.

„În calitatea de coordonator al exercițiului Policy Support Facility – PSF, am dat asigurări ferme că această reformă profundă a sistemului CDI, va conduce la stabilirea polilor de excelență necesari pentru formarea de parteneriate pe termen lung, precum și pentru o excelentă colaborare în jurul unor infrastructuri de cercetare de mare anvergură internațională”, a declarat Ciprian Teleman.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close