Politică

Cine apără fosta securitate în politică și cine sunt copiii securiștilor din politică? PSD, PNL și AUR sunt împotriva proiectului pentru deconsiprarea foștilor securiști?

Ministrul Economiei Claudiu Năsui scoate adevărul la lumină printr-un proiect prin care toți foștii securiști, dar și descendenții lor să fie deconspirați. Claudiu Năsui mai spune că, cei de la PNL, PSD și AUR ar fi votat contra, iar proiectul a primit primul aviz negativ din partea Comisiei de Administrare Publică. În continuare vă redăm integral declarația de presă susținută de Claudiu Năsui pe această temă:
„Proiectul pentru deconspirarea foștilor securiști și a descendenților lor ajunși în politică începe să intre pe circuitul parlamentar.
Deși toate partidele au declarat că îl susțin, numai USR-PLUS l-a votat.
Una zicem alta facem, totul e ca românii să nu afle niciodată adevărul. Dar, așa cum am promis atunci, vom face publice toate voturile pe acest proiect. Să vedem cu toții cine apără fosta securitate în politică și cine sunt copiii securiștilor din politică.
Săptămâna aceasta proiectul care înființează un registru online al foștilor securiști și arată care sunt rudele acestora în politică a primit primul aviz negativ din partea comisiei de administrație publică.
Cine a apărat securiștii la vot în comisia parlamentară? Toate partidele mai puțin USR-PLUS.
Mai țineți minte cum se băteau cu pumnul în piept în timpul campaniei electorale că USR-PLUS sunt „securiști” sau „copii de securiști”? Ei bine acum au ocazia să demonstreze acest lucru. Dar nu vor să o facă, pentru că ei sunt de fapt foștii securiști și actualii descendenți ai securității.
Le-a trecut un fior prin șira spinării când au văzut proiectul de lege prin care ar fi deconspirați. De aceea securiștii s-au activat imediat când a apărut proiectul. Declarativ și PSD și AUR au zis că susțin proiectul (https://bit.ly/3hxEfWc). Dar, la vot, au votat împotrivă.
AUR avea ocazia să arate dacă toate minciunile pe care le-au spus în campania electorală despre USR-PLUS erau adevărate. Au votat împotriva proiectului. Deci împotriva registrului securiștilor și a descendenților lor ajunși în politică. Oare de ce?
Acest proiect ar arăta adevărul despre clasa politică. Un adevăr care deranjează. Aici nu e vorba numai despre securiști. E vorba despre aflarea adevărului măcar la 31 de ani de la revoluție.
Membrii comisiei care au apărat foștii securiști și vor să împiedice aflarea adevărului îi puteți găsi aici: https://bit.ly/2TpbTpa. Comisia este condusă de PSD. Doar USR-PLUS a votat pentru deconspirarea securiștilor. Proiectul îl puteți vedea aici https://bit.ly/3hcbXBn și aici https://bit.ly/2SJbzky.
Vestea bună este că avizul lor este doar consultativ. Votul care va conta este cel din comisia juridică. Vom vedea și acolo fiecare partid cum va vota și, evident, vă voi ține la curent.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close