Politică

Cei care erau de gardă la Matei Balș, probabil dormeau când a izbucnit incendiul, pentru că dacă erau trezi nu s-ar fi întâmplat această tragedie

Atât la Matei Balș, cât și la Piatra Neamț, incendiile au izbucnit pe timp de noapte, când probabil cei care erau de gardă (medici, asistente, infirmieri, pompierii de serviciu) dormeau. Noi nu acuzăm, ci doar facem presupuneri. Anchetele pentru aceste două cazuri care s-au soldat cu morți vor stabili responsabilii pentru aceste tragedii. Angajații din sistemul sanitar au pretenții tot mai mari pentru salarii, sporuri și alte beneficii. Probabil că au dreptate, dar un angajat pe lângă beneficii are și obligații, iar cei care nu s-au achitat de obligațiile ce le-au revenit au făcut posibilă o asemenea tragedie.

CONCLUZIE FINALĂ:

Ce este important de reținut după aceste două tragedii este faptul că, astfel de situații pot fi evitate dacă sunt luate măsurile de prevenție. Probabil că, pentru manevrarea, supravegherea, exploatarea și întreținerea tuburilor de oxigen este necesar personal auxiliar calificat, care să nu facă parte din personalul sanitar, dar care să deservească sistemul sanitar.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close