Politică

Cătălin Drulă este hotărât „să repare o rușine națională”

Cătălin Drulă este de departe cel mai eficient ministru al cabinetului Cîțu. La ministerul transporturilor ritmul de lucru este unul foarte accelerat și vizează o gamă vastă de lucrări care include modernizarea căilor ferate, modernizarea căilor rutiere și a celorlalte căi de transport. În continuare vă expunem ultima declarație de presă a lui Cătălin Drulă despre o rușine națională pe care și-a propus să o remedieze:

 

„REPARĂM RUȘINEA NAȚIONALĂ DE PE DN68A

+ ANUNȚ DESPRE A1 MARGINA – HOLDEA

De luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii își rup mașinile – DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucății lipsă din A1 Sibiu – Nădlac.

Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit și reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectați 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundația. Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură și 3 straturi de asfalt. Pe alți 5 km pe care nu sunt probleme la fundație se va așterne covor asfaltic.

Important: traficul pe secțiunea respectivă va fi restricționat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone. Am luat această măsură pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrări.

În urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, CNAIR și transportatori, aceștia au agreat folosirea următoarelor rute alternative:

A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria SAU

A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

După finalizarea lucrărilor care pornesc pe 10 mai și durează 2 luni, vom avea în sfârșit un DN68A decent.

Dar asta nu e de ajuns: în paralel, îi dăm bice și cu finalizarea „găurii” de 13 km din A1, între Margina și Holdea – săptamâna viitoare vor fi depuse ofertele în cadrul licitației pentru proiectare și execuție.”

Articole similare

Un comentariu

  1. Actualul guvern a intrat în pită cam greu dar este Hotărît să facă treabă. Este un mare destabilizatoare mincinos Cît cuprinde Nelu Pleş care dezinformează şi jignește pe toată lumea fără să fie sancționat de ADMIN FB RO un fel de CNA bolşevică. Una dintre întrebările pe care le pune după ce I se arată catastrofa lăsată în urmă de PSD “Dar ăştia ce au făcut”? Pe timp de pandemie cu un dezastru financiar şi economic lăsat de PSD au făcut mai mult decît PSD intre 2016 -2018. Dixit.G

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close