Politică

Cătălin Drulă anunță accelerarea controalelor pentru transportul de marfă, inclusiv de lemne. Sancțiuni de peste 3 milioane de lei

Controalele pentru transportul de marfă, inclusiv pentru materialul lemnos, continuă într-un ritm accelerat.

Sancțiunile aplicate în luna august, în urma controalelor desfășurate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.), depășesc 3 milioane de lei.

“Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârșit pe bune. Nu le vom opri, ba din contră – am cerut I.S.C.T.R., care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor și să le extindă în absolut toată țara. Doar așa putem proteja infrastructura și susține transportatorii de bună-credință”, a declarat Cătălin Drulă.

Scopul acestor controale este să protejeze infrastructura de uzura provocată de camioanele încărcate peste limita legală, să sporească siguranța rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) și să sprijine transportatorii corecți.

 

 

În luna august, I.S.C.T.R. a desfășurat două controale:

 

1. De pe 1 până pe 8 august și a avut ca scop protejarea drumurilor intens tranzitate de camioane și TIR-uri, spre și dinspre Portul Constanța. Operațiunea a avut loc pe A2, E60 și E87, cu 16 echipaje ale ISCTR care au stat în teren 24 de ore din 24 și care au aplicat sancțiuni de peste 1,5 milioane de lei.

Rezultate:

✔️ 817 de vehicule au fost verificate;
✔️ 542 de vehicule au fost cântărite;
✔️ 196 de vehicule au fost imobilizate până la intrarea în legalitate;
✔️ 266 de procese verbale întocmite pentru constatarea a 321 de contravenții.

 

2. La finele lunii august, a durat 6 zile, timp în care 16 echipaje au verificat fără întrerupere pe A1 și pe DN1 601 vehicule și 41 de operatori economici și au aplicat sancțiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă și 400.000 de lei pentru operatorii economici).

Rezultate:
✔️ 226 de vehicule cântărite;
✔️ 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate;
✔️ 226 de procese verbale de constatare a contravențiilor au fost întocmite;
✔️ 257 de contravenții au fost sesizate;
✔️ 6 dispozitive de manipulare au fost descoperite (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecințe periculoase pentru siguranța rutieră și șoferi).
Sursă foto: aici

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close