Politică

Burghezia bugetară protestează pentru a-și păstra privilegiile

Deși alegerile abea s-au încheiat, și România a trecut peste un an în care pandemia a afectat grav toate sectoarele economice, nu toți românii înțeleg gravitatea situației. Concret bugetarii se dovedesc a fi o pătură socială privilegiată care nu manifestă înțelegere pentru situația fără precedent prin care România și toate țările de pe glob au fost obligate să treacă. Unii bugetari se dovedesc a avea un tupeu și o nesimțire greu de înțeles și iată câteva exemple în acest sens:

  • Angajații prefecturilor, cu excepția prefecților și subprefecților și-au alocat un spor de COVID19 în cuantum de 30% adăugat la valoarea salariului.
  • Și angajații DSP-urilor și-au acordat prime și sporuri lunare în cuantum de 2500 lei/angajat.

Concluzie finală:

Am expus aceste două exemple, deși acestora le pot fi adăugate multe alte exemple. Ce trebuie de subliniat este faptul că, pe lângă salarii și aceste sporuri pe care mai sus le-am enunțat, bugetarii mai primesc o întreagă gamă de alte sporuri care însumate dublează sau chiar triplează salariul de angajare. Deși alegerile parlamentare abea s-au încheiat și România vine după un an extrem de dificil, burghezia bugetară nu dă doi bani pe acest aspect. Această pătură socială care sfidează românul de rând care lucrează în mediul privat, prin lux și opulență își dorește noi majorări și mai multe privilegii. Desigur cu toții ne dorim o viață mai bună și un trai decent lipsit de grija zilei de mâine, dar ce este lesne de remarcat este faptul că, românii care lucrează în mediul privat își duc traiul la limita subzistenței, în timp ce cei din sectorul bugetar aglomerează la fiecare sfârșit de săptămână stațiunile montane și celelalte obiective turistice. Este și motivul pentru care cererile bugetarilor sunt susținute de doar câteva zeci de protestatari, care nu au cum să-i sperie pe guvernanți.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close