Politică

Bugetarii vor salarii tot mai mari, în timp ce majoritatea pensionarilor și cei din mediul privat abea se descurcă de la o lună la alta

La fiecare început de an, în perioada când nu se afla PSD la guvernare, liderii de sindicat cu afinități bolșevice (Bogdan Hossu, Anton Hadăr, etc) îi scot în stradă pe bugetari, solicitând majorări salariale și multe alte beneficii. Trebuie spus că, bugetarii comparativ cu salariații din mediul privat au venituri cu 300% mai mari. Aceste cifre pot fi consultate și pe site-urile INS și EURO-STAT. Faptul că, cei din sistemul bugetar au salarii mai mult decât decente, este un lucru îmbucurător, dar bugetarii nu se mulțumesc cu atât și forțează nota pentru a împovăra mediul privat care cu greu achită „nota de plată” aferentă bugetului asigurărilor sociale ( salariile celor din sistemul bugetar 1,45 milioane, 5 milioane pensionari, 800.000 mii asistați sociali, 4,2 milioane alocații). Actualmente, sistemul bugetar este supradimensionat, fiind „împănat” cu o sumedenie de posturi create artificial pentru clientela politică. Pentru ca, cotizațiile celor din mediul privat să fie cheltuite eficient se impune un audit care să stabilească necesarul de angajați în sistemul bugetar și cuantumul salarial pentru posturile reieșite în urma auditului. În sistemul bugetar, foarte mulți salariați sfidându-i pe cei din mediul privat, își permit vacanțe de lux în stațiuni exotice de pe glob. Stațiunile românești de la munte și de la mare, dar și alte obiective turistice sunt populate în procent de 95% de salariați proveniți din sistemul bugetar. De asemenea trebuie arătat faptul că, salariații din sistemul bugetar, în procent de 95% sunt cei care își permit să achiziționeze un apartament sau un autoturism. Salariații din mediul privat nu-și permit toate cele mai sus arătate.

CONLUZIE FINALĂ:

Precizăm că, cele arătate despre salariații din sistemul bugetar nu reprezintă un lux, ci o necesitate, dar cei din sistemul bugetar trebuie să înțeleagă că, a face presiuni peste limita de putere a economiei românești, înseamnă a împinge țara la faliment. Totodată, cei din sistemul bugetar trebuie să rămână în stand by, până când economia României le va permite celor din mediul privat să-i depășească ca venituri, pentru că într-o economie sănătoasă, salariații din mediul privat au salarii mai mari decât salariații din sistemul bugetar. Bugetarii care nu vor să înțeleagă acest mesaj, îi informăm că protestul nu reprezintă un mod de a-și mări avantajele și privilegiile. Dacă există salariați în sistemul bugetar care consideră că, nu sunt plătiți suficient pentru pregătirea pe care o au și pentru munca pe care o depun, nu au decât să își dea demisa din sistemul bugetar și să se angajeze în mediul privat, să vedem dacă în mediul privat au expertiză și prestează suficientă muncă pentru a primi salarii mai mari.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close