Politică

Bogdan Hossu, liderul de sindicat al PSD-ului

Bogdan Hossu este liderul de sindicat care îi activează pe sindicaliști și îi scoate la proteste în perioada când la guvernare nu se află PSD-ul.

În ultimii 30 de ani, România a luat naștere și s-a consolidat un nou segment social care poarte un nume: „Burghezia Bugetară”. Această „pătură socială”, prin intermediul unei clase politice corupte și-a atribuit salarii „grase”, sporuri nesimțite, vouchere de vacanță și tot felul de alte privilegii cu care îi sfidează pe cei din mediul privat. „Sindicatele bugetarilor” se activează doar când nu e PSD-ul la guvernare. Toate acțiunile și protestele sindicaliștilor bugetari sunt coordonate politic și mediatizate de televiziunile și celelalte mijloace mass-media aservite PSD-ului și burgheziei bugetare. De la actualul guvern se așteaptă o reformă profundă a întregului sistem bugetar. Dintre partidele care compun coaliția de guvernare ( PNL-USRPLUS-UMDR), doar USRPLUS își dorește o reformă profundă a sistemului bugetar. Cei de la PNL și UDMR vor să facă o reformă de fațadă pentru că, în sistemul bugetar sunt „încorporați” foarte mulți PNL-iști și UDMR-iști, care sunt coautori ai legilor care au acordat toate privilegiile burgheziei bugetare. Ultima nesimțire legiferată de guvernul Orban este sporul de 30% (spor COVID19)  acordat tuturor angajaților din prefecturi. În aceste condiții ne așteptăm să izbucnească conflicte majore în cadrul coaliției pe tema reformei sistemului bugetar. Sperăm ca, previziunile noastre să nu se adeverească, dar avem mari suspiciuni, întrucât guvernul Orban a apelat și la alte tertipuri specifice PSD-ului:

  • Traseismul politic.
  • Numiri în funcții publice fără concurs.
  • Renunțarea la alegeri pentru primari în două tururi.

La toate acestea se adaugă și amânarea tăierii sporurilor. Dacă am avut sau nu dreptate, este o chestiune pe care timpul o va elucida.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close