Politică

AUR este „un partid de factură neo-fascistă, neo-legionară, ultranaționalistă” – Motiv pentru care va fi scos în afara legii

Afirmațiile din titlu aparțin deputatului PNL Alexandru Muraru, cei care sunteți de acord cu cele precizate de Alexandru Muraru, vă rugăm distribuiți acest articol. Vă Mulțumim!!!

Într-un interviu acordat celor de la „Europa Liberă”, deputatul liberal Alexandru Muraru aduce acuzații extrem de grave celor de la AUR. Pentru cine nu cunoaște precizăm că, Deputatul PNL Alexandru Muraru, este  reprezentant special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei. Alexandru Muraru expune pe larg toate motivele pentru care AUR ar trebui scos în afara legii. În continuare vă expunem declarația lui Alexandru Muraru acordată celor de la „Europa Liberă”:

 

„Există un filon vechi naționalist și populist în România, reprezentat în anii 90 și primul deceniu al anilor 2000, de diferite formațiuni cu reprezentare parlamentară, dar acum cred că vorbim cu precădere de un partid de factură neo-fascistă, neo-legionară, ultranaționalistă.

Totodată, un partid care face apologia persoanelor condamnate pentru crime de război, înalți funcționari ai regimului Antonescu, care au participat la implementarea deciziilor genocidale care au dus la exterminarea a aproape jumătate din comunitatea evreiască din România, este o formațiune extremistă, radicală, reacționară, dar care funcționează ca o „confederație” de -isme, dintre cele mai toxice și cu potențial mare de iradiere.

Nevoia de care vorbiți e o identificare a unor indivizi și grupuri din societate care își regăsesc nemulțumirile, iritările, frustrările, neîmplinirile, idiosincraziile într-un exponent pe care-l consideră nociv, alimentat de apelul la propriile prejudecăți, la lipsa de cunoaștere, la mesajele pe care le primesc, transferă toate acestea spre un paratrăsnet social închipuit: străinii, evreii, ungurii, celelalte culte și secte religioase, membrii și susținătorii comunității LGBTQ etc. Aceștia devin ținte.

Ceea ce fac cei de la AUR e un atac direct la toleranță, la alteritate, la diversitate care ia forma unui război ideologic pe măsură ce rețeaua câștigă teren.

Stigmatizarea socială a celuilalt, a minoritarilor creează extremiștilor și adepților lor sentimentul că pot trece la nivelul următor, că sunt legitimi, vitalitatea cu care se propagă le dă încredere, ca și lipsa de reacție a autorităților.

Prezența lor publică în stradă, pe rețelele de socializare, în mass-media, având mereu și mereu noi motive și instrumente de a propaga ura creează pentru adepții lor sentimentul unei societăți în pragul prăbușirii și a victoriei lor iminente.

De aceea, ei sunt mereu în mișcare, războiul lor nu se încheie cu nicio concesie pe care o primesc, cedarea autorității e pentru ei un pas înainte (…)

Ei știu că sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact național, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament”, susţine parlamentarul liberal, conform Europa Liberă.

Articole similare

Un comentariu

  1. ACEST PARTID DE HOTI ,MAFIOTI SI CE ESTE MAI GRAV CU DERAPAJE GRAVE DE COMPORTAMENT, TREBUIE SCOS DIN PARLAMENTUL ROMANIEI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close