Politică

Au fost identificați vinovații pentru incendiile de la Piatra Neamț și Matei Balș

Pentru ca, tragediile de la Piatra Neamț și Matei Balș să nu se mai repete, în spitale vor fi montate echipamente și sisteme de prevenție și de stopare a posibilități de declanșare a incendiilor. Pentru incendiile de la Piatra Neamț și Matei Balș se fac vinovați cei care timp de 31 de ani au condus ministerul sănătății și nu au achiziționat aceste echipamente. Despre toate acestea ne vorbește Vlad Voiculescu în ultima sa postare pe care o redăm în continuare:

 

„50 de milioane euro pentru creșterea siguranței pacienților în spital

Ghidul solicitantului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale” a fost publicat: https://mfe.gov.ro/poim-lanseaza-ghidul-cresterea…/

Depunerea proiectelor începe de astăzi (prevăzută pentru perioada 19/03/2021 – 31/12/2021)

____

MIPE a publicat ghidul solicitantului care stabilește condițiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile pentru creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale.

50 milioane euro fonduri nerambursabile se vor îndrepta către spitalele publice de fază I și II și suport COVID din sistemul sanitar public din România pentru investiții care să asigure susținerea structurilor care utilizează fluide medicale pentru desfășurarea actului medical terapeutic și a structurilor mari consumatoare de energie electrică.

Se vor finanța: instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală și de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă, în așa fel încât să crească gradul de securitate la incendii.

Pot fi reabilitate, modernizate și extinse, totodată, infrastructurile electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructurile de fluide medicale.

Beneficiarii măsurilor de finanțare propuse vor fi spitalele publice de fază I și II și suport COVID din sistemul public sanitar, desemnate prin ordinul ministrului Sănătății nr. 555 din 3 aprilie 2020, cu modificările și completările ulterioare.

Un solicitant poate propune spre finanțare investiții care vizează unul sau mai multe spitale publice de faza I și II și suport COVID. Pentru a facilita procesul de evaluare și, ulterior, de implementare se recomandă depunerea de către solicitanți a unui singur proiect sau a unui număr cât mai redus de proiecte, în funcție de maturitatea intervențiilor vizate.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close