Politică

Andrei Caramitru și soluțiile sale pentru reducerea deficitului bugetar

Andrei Caramitru propune două măsuri care au ca menire creșterea PIB-ului. Măsurile sunt lăudabile și considerăm că e bine să fie combinate cu măsurile propuse de GAZETA CIVICA pe care le găsiți la rubrica „DESPRE NOI”.

  • Este important ca toți care au idei și proiecte care pot duce la dezvoltarea rapidă și sustenabilă a României să le expună pentru ca guvernul să uziteze de ele. Important este să o facă. În continuare vă expunem propunerile Domnului Andrei Caramitru, postate pe facebook-ul său personal.

 

 

 

„2 chestii esențiale si SIMPLE pe care Florin Cîţu si Guvernul ar trebui sa le facă ca sa nu dam naibii faliment. Ca deficitul de anul asta nu poate continua si la anul. Si nu am chef ca tăierile la anul sa vina iar din Investițiile in infrastructura.
– 1) sa termine proiectul de conectare a caselor de marcat la ANAF. L-au început, sistemul e gata, dar a fost blocat ca niște băieți deștepți care vor sa facă evaziune in continuare. Asta ar aduce pe loc 2% din PIB la buget (demonstrat de Polonia si Bulgaria)
– 2) impozitarea averilor mari. Aici ma încadrez si eu – vreau sa fiu impozitat mai mult! 1 % din valoarea de piața a Proprietăților care cumulat depășesc 300’000 sau 500’000 de EUR de exemplu. De ce? Pentru ca nu e bine ca banii sa fie blocați in cărămizi, trebuie încurajate investițiile in firme, in Inovație, in dezvoltare. Dacă nu sunt folosite (magazine goale, case ne-închiriate mai mult de 6 luni, terenuri neutilizate in agricultura etc) sau dacă casele nu sunt refăcute/ sunt ruine – Triplat supra- impozitul.

Măcar atât – si după sa vina si cu impozitare / limitare la pensii speciale, reducere costuri la stat etc. Dar astea 2 sunt primele si ușor de făcut și de vândut electoral. Hai mai cu talent si curaj !!!!”

Articole similare

Un comentariu

  1. Bravo Andrei Caramitru, apreciez, asta trebuie, cateva masuri bine tintite, bine gandite si finalizate, nu lasate in coada de peste, nu lasate la jumatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close