Politică

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor: „Am prelungit termenul până la care contribuabilii pot beneficia de rambursarea TVA cu control ulterior, până la 31 ianuarie 2022”

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor: ”În contextul incertitudinilor legate de evoluția pandemiei Covid-19, am prelungit termenul până la care contribuabilii pot beneficia de rambursarea TVA cu control ulterior, până la 31 ianuarie 2022.
În primele două luni ale anului curent, cuantumul TVA-ului restituit a fost cu aproximativ 35% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când măsura nu era în vigoare.
În perioada aprilie 2020 – martie 2021 au fost soluționate 79.161 de deconturi, cuantumul TVA rambursat fiind de 20,64 miliarde lei, sume ce au fost reintroduse astfel în circuitul economic.
Această măsură vine în sprijinul mediului de afaceri prin reintroducerea cât mai rapidă în circuitul economic a sumelor solicitate de către firme la rambursare, precum și limitarea contactului fizic cu echipele de control.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close