Politică

Aleșii USR PLUS, măsuri pentru copiii vulnerabili

Aleșii USR PLUS promovează măsuri în beneficiul copiilor vulnerabili, pentru a-i scoate din cercul vicios al sărăciei și a-i ajuta să aibă o viață mai bună.

Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR PLUS, susține implementarea Garanției pentru Copii, amplu program UE care vizează implementarea de politici publice prin care copiii vulnerabili să aibă acces gratuit la educație și îngrijire timpurie, să beneficieze de cel puțin o masă sănătoasă pe zi la școală și de susținere în activitățile educaționale, să aibă acces la sănătate și condiții de locuire decente. Este șansa României de a prioritiza copiii și tinerii, asumat, concret, este despre coordonare și implementare a investițiilor dedicate lor exact acolo unde este nevoie.

Mai multe informații despre Garanția pentru Copii puteți citi aici.

Primarii USR PLUS Lucian Viziteu, din Bacău, și Allen Coliban, au semnat memorandumuri cu UNICEF România, pentru ca Bacăul și Brașovul să devină „Localități prietene ale copiilor”, în care vocile copiilor să conteze în luarea deciziilor.

Lucian Daniel Stanciu Viziteu și-a asumat, prin înțelegerea semnată cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF, că îi va integra mai bine pe toți copiii, în special pe cei vulnerabili, oferindu-le servicii comunitare integrate, care vizează sănătatea, educația și protecția socială.

Allen Coliban a anunțat, după încheierea memorandumului cu UNICEF, că va înființa Consiliul Copiilor, organ consultativ al primarului, în oglindă cu Consiliul Local, prin care copiii și tinerii brașoveni să fie implicați în luarea deciziilor care îi privesc.

USR PLUS și-a asumat în programul de guvernare creșterea numărului de copii din medii sărace care merg la grădiniță, dezvoltarea și extinderea programului „Fiecare copil în grădiniță”,  precum și creșterea calității educației oferite copiilor, prin introducerea unei mese calde și a programelor de tip „școală după școală”.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close