Politică

Aleșii USR PLUS deschid curțile școlilor pentru copii și în afara cursurilor

Fără lacăte pe curtea școlii! Primarii USR PLUS consideră că toți copiii au dreptul să se joace în siguranță în curțile școlilor și în afara cursurilor și fac demersuri pentru a deschide terenurile de sport.

 

În Brașov, primarul USR PLUS Allen Coliban a deschis, joi, porțile a 10 școli din municipiu. Edilul a propus deschiderea a 24 de școli, dar PNL și PSD s-au opus, în ședința Consiliului Local, votând deschiderea a doar 10 școli.

Allen Coliban nu renunță la deschiderea celorlalte 14 școli, anunțând că USR PLUS va lupta pentru ca micuții din Brașov să se poată juca în siguranță în cartierul lor.

În Sectorul 2 al Capitalei, primarul USR PLUS Radu Mihaiu a deschis curțile școlilor încă de la începutul lunii iunie pentru toți copiii și adulții. Copiii sub 10 ani trebuie să fie însoțiți de un adult, iar adulții trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate, pe care să o arate agenților de pază, la intrarea pe terenul de sport. În weekenduri și vacanțe, curțile școlilor sunt deschise între 08.00 și 20.00.

În județul Iași, consilierii locali USR PLUS luptă pentru a îndepărta lacătele de pe terenurile de sport ale școlilor.

În Iași, consilierul local USR PLUS Răzvan Timofciuc, alături de ceilalți consilieri USR PLUS, a propus ca toate terenurile de sport aparținând școlilor din oraș să fie deschise în timpul vacanțelor și în weekenduri. Inițiativa sa a fost votată în Consiliul Local Iași, dar cu amendamente: să fie deschise pentru început în 27 de școli din municipiu, copiii să-și facă programare dinainte și să aibă la ei carnetul de elev. Copiii mai mici de 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult pentru a fi primiți pe terenuri, în afara cursurilor.

Consilierii municipali USR PLUS le-au cerut școlilor să ofere acces prioritar copiilor la terenurile modernizate și le-a dat asigurări directorilor că, dacă se vor produce stricăciuni, vor fi alocate cu prioritate fonduri de la bugetul local pentru reparații.

În comuna Scânteia, deputatul de Iași Filip Havârneanu i-a susținut pe colegii săi, cei doi consilieri locali USR PLUS Andrei Porcărașu și Florin Pancu, cu propunerea ca toți copiii din comună să aibă acces la terenurile de sport ale școlilor, după program și în weekenduri. Inițiativa USR PLUS a fost votată în unanimitate în Consiliul Local.

Și Camelia Bertea, primarul USR PLUS din orașul Victoria, Brașov, a deschis baza sportivă din localitate din decembrie 2020.

În Timișoara, primarul Dominic Fritz lucrează la proiectul prin care vor fi deschise 15 școli din municipiu, în prezent fiind discuții cu directorii unităților de învățământ.

Primarii USR PLUS Gabriel Pleșa, din Alba Iulia, și Bogdan Novac, din Breaza, județul Prahova, se pregătesc, de asemenea, să scoată lacătele de pe curțile școlilor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close